Mark Kuban / -FOTO. DALAS
07/01/2024 u 10:44 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjajan potez Marka Kubana: prodao klub i počastiće zaposlene sa 35 miliona dolara

On je nedavno prodao veći dio akcija Dalas Maveriksa

Mark Kuban, koji je nedavno prodao većinski dio Dalasa, iznenadio je zaposlene u klubu prošlog petka kada ih je obavijestio da će im podijeliti više od 35 miliona dolara bonusa.

Da podsetimo, kupac Maveriksa je dugogodišnja politička aktivistkinja, Izraelka Mirijam Adelson.

Kuban ima većinski deo u Maveriksima od januara 2000, kada je kupio franšizu za 285 miliona dolara, a 2011. Maveriksi su osvojili svoju jedinu NBA titulu.

Krajem prošle godine Upravni odbor NBA odobrio je prodaju kontrolnog udjela u Dalasu porodicama dr. Miriam Adelson i Sivana i Patrika Damonta.

Većinski dio porodice Adelson se procjenjuje na 3,5 milijardi dolara.

Forbs je takođe svrstao Miriam Adelson (78) kao petu najbogatiju ženu na svijetu, sa bogatstvom od 32,3 milijarde dolara.

Ona je udovica kazino magnata Šeldona Adelsona.

Adelson je treća žena koja je trenutno glavni vlasnik NBA franšize, a druge dvije su Džini Bas iz Los Anđeles Lejkersa i Gejl Benson iz Nju Orleans Pelikansa.

U internom dopisu, Kuban je rekao zaposlenima:

„Kao zahvalnost za sav vaš naporan rad koji Mavse čine nevjerovatnom organizacijom, svako od vas će dobiti bonus od mene, porodice Adelson i porodice Damont. Svima ćemo vam isplatiti oko 35 miliona dolara bonusa. Da bismo izračunali vaš bonus, koristili smo okvir koji uzima u obzir koliko dugo ste radili za Mavs. Dobićete svoj bonus u bliskoj budućnosti“, navodi se u dopisu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 23:58