Andrej Žakelj / -FOTO: DAN
27/01/2024 u 13:53 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žakelj pred Megu: Favoriti smo i to moramo da opravdamo

Budućnost Voli u nedjelju u 12 sati gostuje u Beogradu

Poslije poraza od Ulma, koji je značio i oproštaj od evropske scene za ovu sezonu, pred košarkašima Budućnost Volija je novi ispit.

U okviru ABA lige gostuju ekipi Mege i žele da nastave trijufalni niz, pošto su u seriji od četiri vezana terijumfa (Zadar, Mornar, Krka, Cibona).

Zadatak neće biti nimalo lak. Domaćin ima izuzetno mladu i talentovanu ekipu, koja je igra lijepu košarku.

U odnosu na prvi duel ostali su bez glavne zvijezde Nikole Topića, koji se vratio u Crvenu zvezdu.

Umjesto njega stigao je iz Splita Lovro Gnjidić, nekada jedan od najvećih talenata hrvatske košarke.

 "Još jedan veoma težak meča u gostima je pred nama protiv tima koji igra jako dobru košarku, dosta otvorenu, dosta jednostavnu košarku. Sa puno trčanja, agresivnosti, skokova i mislim ako želimo da ostvarimo dobar rezultat, moramo biti baš dobro fokusirani i da obratimo pažnju osnovne stvari što se tiče trčanja, skokova, indivindualne karakteristike igrača... Čeka nas težak meč, ali sa pravim pristupom koji ja očekujem, favoriti smo i moramo to da opravdamo", istakao je trener Podgoričana Andrej Žakelj.

Glavni adut mege je centarski tandem Andrija Jelavić - Uroš Plavšić. Plavšić je u nizu od sedam uzastopnih utakmica na kojima postiže 15+ poena. 

"Igramo protiv jako mlade ekipe Mege, koja je na polusezoni ostala bez sigurno najboljeg igrača, ali je stigao Lovro Gnjidić. Dobro se uklopio, biće jedna teška utakmica u neobičnom terminu, njihovom terminu u 12 sati. Do posljednjeg meča sa Partizanom, imali su četiri vezane pobjede. U dobrom su ritmu, sigurno će biti motivisani protiv nas da se prikažu u mnogo boljem izdanju nego protiv Partizana", riječi su centra Kenana Kamenjaša.

Ovo će biti 26. duel Budućnost Volija i Mege. "Plavi" su uspješniji, imaju 19 pobjeda. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:55