Draško Brguljan / -FOTO: VPSCG
13/12/2023 u 14:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brguljan: Idemo pravim putem

Veoma srećan što je ponovo među "ajkulama"

Među "ajkulama" je poslije više od dvije godine i Olimpijskih igara u Tokiju i Draško Brguljan, koji se vratio u nacionalni tim pred važno takmičenje, na kome se traži viza za prvenstvo svijeta u Kataru, kao prvi korak ka najvećem cilju - plasmanu na Igre u Parizu.

- Lijepo je opet biti dio ovog kolektiva i ambijenta, koji je uvijek bio inspirativan i koji je uvijek motivisao. Osjećam se dobro, iako smo tek na početku priprema za ono što nas čeka. Veoma sam srećan što sam opet u reprezentaciji - kazao je Brguljan, koji 27. decembra puni 39 godina.

Priča o povratku počela je prošlog proljeća.

- Selektor Gojković me je, u aprilu ili maju, pozvao i pitao me o planovima za budućnost. On je izrazio želju da se vratim u reprezentaciju u nekom momentu, jer misli da mogu da pomognem. Jako mi je drago što on i ljudi iz stručnog štaba imaju takvo mišljenje. A što se tiče mog motiva da se vratim - uvijek sam govorio da motiva za reprezentaciju nikad ne fali. Biće mi velika čast ako budem mogao da odigram i munut da bih pomogao timu - kazao je Brguljan.

Sa strane je i kao navijač gledao novi tim u proteklom periodu. I vidio potencijal koji ima.

- Na prošlom Svjetskom prvenstvu ostvaren je veoma veliki napredak u odnosu na ljeto 2022. Čini mi se da je ekipa stasala i da smo jako blizu onoga što je plan i cilj ove generacije. Idemo pravim putem, nadam se da ćemo i nastaviti, jer ova ekipa vrlo brzo može do medalja, i to najsjajnijih.

Draško Brguljan je sa "ajkulama" prošao sve - od Malage 2008. do Tokija 2021. Četiri puta je bio učesnik Olimpijskih igara, ali na pitanje da li ga je za povratak u nacionalni tim motivisalo to što bi plasmanom u Pariz postao jedini crnogorski sportista sa pet olimpijskih nastupa odgovorio:

- Iskreno nije. Cilj mi je da odigramo Evropsko prvenstvo što je bolje moguće, da se kvalifikujemo na šampionat svijeta, pa na Olimpijske ihre. Do Pariza ima mnogo, a nisam ovdje da bih skupljao neke lične rekorde, već da pomognem ekipi. Prije svega, nadam se dobrom rezultatu na prvom takmičenju koje nas očekuje - zaključio je Brguljan. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:28