Festival sportskog filma / -FOTO: BSAFF
16/08/2023 u 14:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budva domaćin festivala sportskog filma

Direktor i osnivač festivala Miloš Todorović je, govoreći o značaju manifestacije, kazao da je Crna Gora postala 20 država u kojoj se organizuje festival filma

Budva će od sjutra do 19. avgusta biti domaćin festivala sportskog filma Budva sports and arts film festival (BSAFF), saopštio je organizator Montenegro ekstrim prodakšn.

BSAFF je međunarodni festival dokumentarnog i igranog filma sa sportskom tematikom i predstavlja prvu manifestaciju tog tipa u Crnoj Gori.

Direktor i osnivač festivala Miloš Todorović je, govoreći o značaju manifestacije, kazao da je Crna Gora postala 20 država u kojoj se organizuje festival filma.

On je podsjetio da se Crna Gora nalazi među 131. članicom velike svjetske porodice Saveza sportskih televizija i slika na ektranu (FICTS), sa sjedištem u Milanu.

Todorović je najavio da će na festivalu biti prikazana 34 filma iz 15 država.

“Pobjednici u svojim kategorijama učestvovaće na finalu svjetskog filmskog sportskog festivala, koji će u novembru biti održan u Milanu”, rekao je Todorović.

On je autor dokumentarnog filma Put prazne šake, posvećen počecima karatea u tadašnjem Titogradu, koji je na jubilarnom 40. festivalu televizije, kulture, komunikacija i sporta SPORT MOVIES i TV 2022 u Milanu /40th Milano International FICTS Fest/ osvojio prestižnu nagradu u konkurenciji 130 filmova sa pet kontinenata.

Najavljeno je da će na svečanom otvaranju budvanskog BSAFF festivala biti uručena specijalna priznanja i zahvalnice prijateljima prvog filmskog sportskog festivala, kao i priznanja za životno djelo iz oblasti sporta.

Svečano otvaranje festivala na programu je sjutra u 19 sati, u kongresnoj sali hotela Avala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:51