Miloš Todorović / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
10/08/2023 u 11:09 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Todorović: Da pošaljemo lijepu sliku u svijet

Bliži se prvi festival sportskog filma BSAFF u Budvi

Prvi festival sportskog filma BSAFF od 17-19. avgusta čiji će domaćin biti Budva je pred vratima. Organizator je ušao u završnu fazu priprema, ali Miloš Todorović vjeruje da će metropola turizma i Crna Gora koja je postala 20 zemlja u kojoj se organizuje festival filma, kao članica FICTS – položiti ispit.

Podsjećamo, Međunarodna kinoteleviziјska federaciјa Sportifs, sa sjedištem u Milanu (Italiјa), udružena sa 130 zemalja članica, koјom predsjedava profesor Franko Askani, član "MOK komisiјe za kulturu i olimpiјsko nasleđe", јedina јe federaciјa u ovoј oblasti koјu priznaјe MOK za koјe kroz slike promoviše vrijednosti sporta.

- Festival sportskih filmova ima ogroman značaj jer spaja dva svijeta – svijet sporta i svijet filma, osim toga, festival podstice dijalog o sportskim vrijednostima, izazovima i strastima te promoviše pozitivne aspekte sportske kulture. Na festivalu će se naći 34 filma iz 15 država svijeta – kazao je Todorović.

Na svečanom otvaranju BSAFF festivala biće uručena specijalna priznanja i zahvalnice prijateljima prvog filmskog sportskog festivala, kao i priznanja za životno djelo iz oblasti sporta.

- Zahvaljujem se opštini Budva i TO Budva, kao i Crnogorskom olimpijskom komitetu na pokroviteljstvu festivala, te generalnom sponzoru proteini.si. Njihova podrška mnogo znači da promovišemo i Budvu i državu, i pošaljemo lijepu sliku u svijet – naglasio je Todorović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:59