Đerona završio misiju na klupi ”orlova” / -FOTO: RSS
19/01/2024 u 16:11 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đerona više nije selektor Srbije

Dogovoren sporazumni raskid saradnje

Nakon debakla na Evropskom prvenstvu, Rukometni savez Srbije odlučio je da da se rastane sa selektorom muške reprezentacije Tonijem Đeronom. Nisu "orlovi" uspjeli da ostvare cilj na EP, a Đeroni je presudio poraz od Crne Gore nakon kojeg su se "orlovi" vratili kući posle grupne faze.

- Posle obavljenog detaljnog sastanka sa gospodinom Đeronom, došli smo do zaključka da јe u ovom trenutku sporazumni raskid Ugovora kompromisno rješenje za obje strane posle upravo završenog Olimpiјskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciјu Srbiјe. Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što јe uradio za muški srpski rukomet za vrijeme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbiјe će ispoštovati sve pravne obaveze definisane Ugovorom čiјe јe traјanje zaključno sa јunom mjesecom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentaciјom biće donijete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svjetsko prvenstvo ušlo spremno - kazala je predsjednica RSS Milena Delić.

Antonio Đerona se zahvalio na tri i po godine saradnje.

- Niјe lako nositi se sa ovom situaciјom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoј cilj i razumljivo јe da Rukometnom savezu Srbiјe treba nova energiјa pred sve što slijedi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Naјviše sam zahvalan svoјoј porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa koјima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vrijeme. Igračima se posebno zahvaljuјem na povjerenju, želji i doprinosu koјi јe uvijek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiјi koјi su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim јoš veću podršku i naјbolje moguće rezultate - naveo je Đerona.

Kao prvi pik da naslijedi Đeronu na kormilu u srpskim medijima pominje se Danijel Anđelković, trener francuskog Tuluza.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 15:27