Važne odluke za školski sport / -FOTO: CGŠSS
16/10/2023 u 12:02 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Generalna skupština Evropske federacije za školski sport u Beogradu

Crnogorski školski sportski savez na Skupštini Federacije, koja broji 25 članova predstavljao predsjednik prof. Budimir Vukićević

Predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza, prof. Budimir Vukićević, učestvovao je u Beogradu u radu Generalne skupštine Evropske federacije za školski sport, osnovane u martu 2020. godine, koja okuplja 25 država članica.

Osnovni cilj ove Federacije, čiji je jedan od osnivača Crna Gora je promocija školskog sporta na međunarodnom nivou. Kroz saradnju i zajedničke napore zemalja članica, Evropska federacija za školski sport stvara prilike za mlade talente da učestvuju na takmičenjima na evropskom nivou, promovišući sportski duh, zdrav život i prijateljstvo među mladima.

image

Federacija broji 25 država članica

-FOTO: CGŠSS

Ova Generalna skupština u Beogradu predstavljala je važan događaj za školski sport u Evropi. Tokom sjednice, delegati su raspravljali i usvojili razvojne planove za budućnost školskog sporta na evropskom nivou. Osim toga, razmatrane su i kandidature za organizaciju sportskih takmičenja u naredne dvije godine.

image

Članstvo u Federaciji važno za Crnu Goru

-FOTO: CGŠSS

-Crnoj Gori je posebno važno što je dio ove Federacije zbog lakšeg učestvovanja na takmičenjima, a to ima svoju posebnu važnost s obzirom na brojne finansijske izazove sa kojima se susreće naš Savez. Naime, Svjetska prvenstva i dalje predstavljaju veliki izazov, posebno jer se organizuju u udaljenim i dalekim destinacijama. Članstvo u Evropskoj federaciji za školski sport omogućava Crnoj Gori da uspostavi snažne veze s drugim evropskim državama i stvori bolje uslove za pripreme i učešće svojih mladih sportista na međunarodnim takmičenjima, rekao je prof. Budimir Vukićević, izrazivši posebno zadovoljstvo uspješnim učešćem crnogorskih srednjoškolaca i osvajanjem dvije medalje na Evropskim prvenstvima – zlatom odbojkašica Gimnazije "Slobodan Škerović" iz Podgorice u Trebinju i bronzom košarkaša Gimnazije "Tanasije Pejatović" iz Pljevalja u Skoplju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:55