sa sastanka / - SA SASTANKA
01/09/2023 u 13:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lalošević sa predstavnicima Atletskog saveza: Atletičari zaslužuju bolji tretman i uslove

ASCG obratio se pismom namjere Evropskoj atletskoj federaciji da Crna Gora bude domaćin Kongresa 2027. godine

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević sastao se danas sa predsjednikom Atletskog saveza Crne Gore Miloradom Vuletićem i generalnim sekretarom Milanom Madžgaljem. Tema sastanka bila je planirana izgradnja atletskog stadiona u Podgorici, razmatranje mogućnosti organizacije Izbornog kongresa Evropske atletske federacije u Crnoj Gori, te potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Balkanskim atletskim savezom i Atletskim savezom Srbije.

Sastanku je prisustvovao i direktor Direktorata za sport u Ministarstvu sporta i mladih Zoran Jojić.

ASCG obratio se pismom namjere Evropskoj atletskoj federaciji da Crna Gora bude domaćin Kongresa 2027. godine.

Lalošević je kazao da je to značajna činjenica i priznanje Atletskom savezu, kao jednoj ozbiljnoj organizaciji koja postiže značajne rezultate.

On je dodao da Ministarstvo sporta i mladih očekuje dogovorenu posjetu predsjednika Balkanske atletske federacije Slobodana Brankovića, kao i predsjednika Evropske atletske federacije Dobromira Karamarinova kada će imati konkretnije dogovore sa njim.

Konstatovano je da će Savez uputiti pismo gradonačelnici Podgorice Oliveri Injac, kako bi organizovali zajednički sastanak i sa predstavnicima Ministarstva sporta i mladih, tokom kojeg bi precizirali realizaciju izgradnje atletskog stadiona.

Predsjednik Vuletić je istakao da su oni u fazi izrade Idejnog projekta, dok će Glavni projekat dobiti od Atletskog saveza Srbije, nakon  potpisivanja Memoranduma saradnje sa tim Savezom.

- Svojim prisustvom na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti iskazali smo punu podršku koje Ministarstvo daje Atletskom savezu kao jednoj ozbiljnoj organizaciji. Naši atletičari, i sjajna Marija Vuković koja je i pored povrede dala sve od sebe, zaslužuju bolji tretman i bolje uslove. Ministarstvo sporta i ja kao ministar, pokušaćemo sve što je u našoj mogućnosti da im pomognemo u tome, kazao je Lalošević.

Na sastanku su razmatrali i organizaciju festivala „Dječije atletike“, kao i saradnju sa Srpskim atletskim savezom na projektu „Brzinom do zvijezda“ za učenike osnovnih škola a u cilju pronalaženja najtalentovanijih za bavljenje atletikom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:42