Sa komemorativen sjednice / - FOTO: CETINJSKI LIST
23/11/2022 u 15:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na Cetinju održana komemorativna sjednica povodom smrti Miodraga Miška Popovića

Komemorativna sjednica povodom smrti legende cetinjskog, ali i crnogorskog rukometa, Miodraga Miška Popovića, održana je danas u sali Skupštine Prijestonice Cetinje

Komemorativna sjednica počela je minutom ćutanja, a osim članova porodice, predstavnika vlasti, građana, istoj su prisustvovali brojni sportisti i bivši rukometaši koji su svoje prve rukometne korake učili upravo kod Miška Popovića.

U ime Prijestonice Cetinje, prisutnima se obratio gradonačelnik Nikola Đurašković.

- Cetinje će te pamtiti kao jednog od najvećih koji je živio i radio u ovom kamenu, sjećajući se tvog osmijeha, lijepe riječi, kritike i vrijednog i poštenog rada, a tvoja djela živjeće kroz svaki skok, šut ili gol tvojih učenika širom Crne Gore, Evrope i svijeta. Bio si i bićeš svojevrsni brend i legenda ovog grada, a legende nikada ne umiru - naveo je u svom govoru gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković, prenosi Cetinjski list.

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore, Petar Kapisoda, koji je i sam svoju rukometnu karijeru počeo kod Miška Popovića, naveo je da odlaskom “oca crnogorskog rukometa” naša država mnogo izgubila.

- Miško je oblikovao najmlađe rukometaše sa Cetinja, ali i drugih crnogorskih gradova. Iz njegove škole ponikli su mnogi rukometaši koji danas čine okosnicu nacionalnog tima. Zaslužan je ne samo za to što su mnogi danas napravili velike karijere, već što je možda i važnije – što su svi koji su bili njegovi učenici postali dobri ljudi i znali koje su to prave životne vrijednosti - rekao je Petar Kapisoda.

Prvi čovjek Rukometnog kluba “Lovćen”, Vido Đakonović, u svom govoru naveo je da Popović bio ispred svog vremena, stvaralac i vizionar.

- Tužno je danas Cetinje. Tužna je Crna Gora. U legendu se preselio cetinjski i rukometni velikan Miško Popović. Čovjek koji je bio ispred svog vremena. Stvaralac, vizionar. Njegove riječi, njegovo znanje, predani i uporni rad, red i disciplina, njegov jedinstveni i neponovljivi autoritet temelj su karijera svih vrhunskih rukometaša koji su ponikli u našem gradu, a znamo svi koliko ih je, pa i onih koji su bili i jesu najbolji na svijetu - zaključio je Đakonović.

Miodrag Miško Popović preminuo je 21. novembra na Cetinju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 17:05