Marko Odermat / EPA-EFE-FOTO: EPA/ANTONIO BAT
11/03/2023 u 21:34 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odermat osigurao Veliki kristalni globus

Švajcarac pobijedio u prvom od dva veleslaloma u Kranjskoj Gori

Švajcarac Marko Odermat je pobjedom u subotnjem, prvom od dva veleslaloma za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, osigurao osvajanje Velikog kristalnog globusa drugu godinu zaredom. 

Odermat je u prvoj vožnji stvorio značajnu prednost ispred konkurentima, a onda je sedmim vremenom u drugoj vožnji uspio zadržati za svoju 21. pobjedu u Svjetskom kupu, a desetu u ovoj sezoni.

Imao je ukupno vrijeme od dva minuta i 16.65 sekundi, čime je za 23 stotinke nadmašio Francuza Aleksisa Pinturaulta, koji je odlično skijao u drugoj vožnji te za tri mjesta popravio svoj plasman u odnosu na prvi nastup.

Treće mjesto sa 37 stotinki zaostatka osvojio je Norvežanin Henrik Kristofersen, koji je i dalje, dva veleslaloma prije kraja sezone, u konkurenciji za Mali kristalni globus.

Međutim, sada za Odermatom zaostaje 140 bodova, pa će Švajcarac već u nedjelju na stazi Podkoren 3 imati priliku da osigura i taj trofej uoči finala Svjetskog kupa u Andori.

U nedjelju je u Kranjskoj Gori na rasporedu još jedan veleslalom, posljednje takmičenje uoči završnice Svjetskog kupa u Soldenu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:47