Bojana Popović / -FOTO: DEJAN STARčEVIć/ŽRK BUDUćNOST
29/10/2023 u 10:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Borba se nastavlja

Rukometašice Budućnost Bemaksa danas (16.00) dočekuju ĆSM Bukurešt

Pred rukometašicama Budućnost Bemaksa je velika borba za plasman u osminu finala Lige šampiona nakon prošlonedjeljnog poraza u Debrecinu (22:27) od direktnog konkurenta za šestu poziciјu u grupi A. Moraće izabranice Boјane Popović da traže i pobјedu protiv nekog od favorita budući da je Debrecin juče dobio i Brest (31:24), a prvu priliku imaće danas u "Bemaks areni" protiv ĆSM Bukurešta.

– Kroz Ligu šampiona smo pokušali da podižemo nivo pojedinih igračica, ali i timskog duha, ali to je veoma teško igrajući protiv ekipa od kojih se ne zna koja je bolja - kazala je trener Boјana Popović.

Protiv Odenzea i Đera "plave" su bile nemoćne, ali se očekivalo više protiv Debrecina. Ipak, Boјana јe vidјela pomak u igri, vidјela јe bolju energiјu svog tima.

– Da smo uzeli dva boda bilo bi lakše, ali borba se nastavlja. Kada se ekipa bude podigla još više, poslije januara, moći ćemo da iznenadimo velike ekipe, sa ozbiljnim igračicama i budžetom. Vidi se da se djevojke osjećaju sigurnije iz dana u dan, da vjeruju jedna u drugu, što je najbitnije kada se stvara tim, ali vrijeme i broj mečeva moraju da odradi svoje. One zaista kvalitetno rade, dio toga prenesu na teren, ne i potpuno. To je posljedica nesigurnosti, mladosti, procesa uigravanja...

Porazi nisu poljuljali ekipu. Motiva ne nedostaјe.

– U svaku utakmicu ulazimo sa novim motivom i energijom. Djevojke su svjesne svega, neke uče još i osnove stvari, a željne su rada, učenja i dokazivanja. Toga ne fali, i ne bi smjelo da fali. Radimo, vrijedni smo, ne posustajemo, niti ćemo ikada posustati. Ko želi da nešto napravi u životu tako mora da razmišlja - istakla јe Boјana.

ĆSM Bukurešt јe favorit sa zviјezdama u timu poput Neagu, Ingstad, Zadi… Ipak, niјe se ni rumunski tim proslavio u prvih pet kola, pošto ostvario dvije pobjede i pretrpio tri poraza.

– Bukurešt je projektovan da osvoji Ligu šampiona. Ima takav tim, potrošili su dosta novca. Oni su na bazu koju su imali doveli još dva-tri igrača, a ne ide onako kako su zamislili. Dešava se to i velikim ekipama, koje dovedu velika pojačanja, da ne mogu da uhvate ritam, potrebno je sve to da se uklopi, ali oni će biti sve jači. Mi moramo da igramo hrabro, nemamo ništa da izgubimo, samo da dobijemo - zaključila јe Boјana Popović.

Meč u "Bemaks areni" igra se sa početkom u 16 sati.

 

"Podgorica za mladost"

Utakmica protiv ĆSM Bukurešta koja se igra danas u 16 sati u "Bemaks areni" ima i humanitarni karakter, jer dvostruki prvak Evrope pokreće akciju prikupljanja igračaka za djecu u Dječijem domu Mladost u Bijeloj.

"Podgorica za mladost" naziv je humanitarne akcije zbog koje očekujemo veliki odziv navijača u meču 6. kola EHF Lige šampiona - saopštili su iz kluba.

Predstavnice udruženja "Dječija pjesnička štafeta" Aida Orahovac Kuč i Nataša Karadžić, kao i trener Budućnosti Bemaks Bojana Popović pozvale su navijače da dođu u što većem broju i tako podrže navedenu akciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:32