Uspješan nastup u Turskoj / -FOTO: ASCG
05/09/2023 u 17:57 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sedam medalja za crnogorske atletske veterane na Balkanijadi

Skupština Balkanske atletske federacije dodijelila Crnogorskoj veteranskoj atletskoj asocijaciji organizaciju narednog 33. Balkanskog prvenstva u Baru krajem septembra naredne godine

Na Balkanskom prvenstvu atletskih veterana u turskom gradu Izmir veoma uspješan nastup imala je crnogorska ekspedicija, ćija su četiri takmičara ukupno osvojila sedam odličja.

Najuspješniji od crnogorski atletičara bio je najbolji atletski veteran u istoriji crnogorske atletike Gojko Banjević, koji je u Turskoj osvojio dvije zlatne medalje. On je u starosnoj grupi M-70 pobijedio u bacačkim disciplinama - u kugli rezultatom od 11.85m i u bacanju diska sa 32.17 m.

Po dvije medalje osvojili su i Lazar Sekulić i Veselin Petrušić. Lazar Sekulić je u kategoriji M- 75 pobijedio u trci na 2000m stipl u vremenu 11,58 minuta, dok je na 400m bio treći sa 1,27 minuta. U svojoj starosnoj grupi M-50 Nikšićanin Veselin Petrušić se okitio sa dva srebra - na 3000m stipl i na 3000m brzo hodanje.

Dejan Živković se do sada sa Balkanijada uvijek vraćao sa zlatnom medaljom u bacanju kugle, ali je ovog puta u Turskoj, u grupi M- 55 morao da se zadovolji srebrom, do kojeg je došao rezultatom 11,70 metara.

image

Crna Gora domaćin Balkanijade naredne godine

-FOTO: ASCG

U Izmiru je u okviru šampionata veterana održana i Skupština Balkanske atletske federacije, na kojoj je Crnogorska veteranska atletska asocijacija dobila organizaciju narednog 33. Balkanskog prvenstva, koje će se održati u Baru krajem septembra naredne godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:37