U Baru dodijeljena priznanja sportistima / - OPšTINA BAR
27/12/2023 u 16:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Baru dodijeljena priznanja iz oblasti sporta za 2023, za 2024. opredijeljeno blizu milion i po eura

Za sportsku ekipu godine u 2023. godini proglašen je Karate klub "Bar’’ koji je u ovoj godini ostvario najbolje rezultate od svog nastanka. Učestvovao je na 43 turnira u Crnoj Gori i inostranstvu od kojih je na 22 turnira najuspiješnija ekipa

U velikoj sali Opštine Bar svečano su dodijeljena godišnja priznanja iz oblasti sporta za 2023. godinu. Priznanja najboljima u nekoliko kategorija su uručili predsjednik Opštine Dušan Raičević i predsjednik SO Branislav Nenezić.

Raičević je naglasio da su rezultati naših sportista takvi da moramo biti ponosni na njih te da je Bar prepoznat kao grad sporta i grad šampiona.

„Naša je obaveza da stvaramo preduslove za bavljenje sportom i lokalna uprava u kontinuitetu ulaže značajna sredstva sa ciljem poboljšanja sportske infrastrukture kao primarnog preduslova za postizanje sportskih rezultata“, kazao je Raičević.

„Ove godine smo sredstvima iz lokalnog budžeta podržali rad sportskih kolektiva u iznosu od milion eura a već budžetom za 2024. godinu predviđeno je uvećanje za 50 odsto odnosno biće opredijeljeno 1.490.000.00 eura i to nisu mala sredstva ali su više nego opravdana s obzirom da je sport najbolji i najpouzdaniji reprezent našeg grada.“ – dodao je on.

Nenezić je istakao da je malo gradova koji se na ovaj način mogu pohvaliti svojim sportistima imajući u vidu na ostvarene rezultate i medalje ne samo na regionalnim i evropskim takmičenjima već i svjetskim, dodajući da očekuje da sljedeće godine imamo i olimpijske šampione. On je poručio da je zajednički cilj da se sportistima obezbijede što bolji uslovi kako bi iz godine u godinu bio sve veći broj mladih sportista koji će ostvarivati rezultate u našem gradu.

Komisija je jednoglasno donijela odluku da se ove godine titula najboljeg sportiste grada Bara dodijeli Kata timu Karate kluba ‘’Bar’’ u sastavu: Kenan Nikočević, Arijan Kočan, Vladimir Mijač i Strahinja Milić. Ova četiri momka su na Evropskom prvenstvu za seniore koje je održano u Gvadalahari ostvarili istorijski rezultat za svoj klub, grad i državu osvojivši bronzanu medalju u konkurenciji katama ekipno.

Za sportsku ekipu godine u 2023. godini proglašen je Karate klub "Bar’’ koji je u ovoj godini ostvario najbolje rezultate od svog nastanka. Učestvovao je na 43 turnira u Crnoj Gori i inostranstvu od kojih je na 22 turnira najuspiješnija ekipa.

Sumirajući upravo gore navedene postignute rezultate Karate kluba ‘‘Bar‘‘, Komisija je za trenera godine jednoglasno proglasila Almira Cecunjanina.

Almir Cecunjanin je trener Karate kluba ‘‘Mornar‘‘ i selektor muške, juniorske i seniorske reprezentacije, koji ove godine ima iza sebe i u klubu i reprezentaciji najbolje rezultate i od strane Karate saveza Crne Gore proglašen je za najboljeg trenera

Titula sportskog radnika godine pripala je Slobodanki Rolović, tehničkoj sekretarki Rukometnog kluba ‘‘Mornar 7‘‘. Slobodanka je još od 1984. godine od samog osnivanja kluba vršila administrativno tehničke poslove, predano bez greške, požrtvovano i maksimalno odgovorno.

Komisija je odlučila da se ove godine nagrada ’’perspektivni sportista’’ dodijeli za 10 perspektivnih sportista u osam sportova. Dobitnici nagrade su: Dražen Peruničić - član Rukometnog kluba ’’Mornar 7’’, Milica Mihaljević - članica Džiju džicu kluba ‘‘Mornar‘‘, Lazar Knežević - član Džudo kluba ‘‘Mornar‘‘, Balša Perović - bivši član Košarkaškog kluba ‘‘Sutomore‘‘, a sada člana Košarkaškog kluba ‘‘Crvena Zvezda‘‘, Vasilije Radulović - član Šahovskog kluba ‘‘Rumija‘‘, Nikolina Čubranović - članica Atletskog kluba ‘‘Sanja‘‘, Đorđe Durutović - član Karate kluba ’’Bar’’, Mia Šofranac - članica Atletskog kluba ‘‘Mornar‘‘, Vuk Đurović - član Košarkaškog kluba ‘‘BOYS‘‘, Kristina Božović - članica Ženskog odbojkaškog kluba ‘‘Luka Bar‘‘.

Dodijeljene su i tri specijalne nagrade i jedno posebno priznanje. Posebno priznanje je dodijeljeno Sportsko-rekreativnom društvu OSI ‘‘Bar‘‘, zbog postignutih rezultata na međunarodnim turnirima i doprinosa razvoju sporta lica sa invaliditetom.

Specijalna nagrada za ostvareni vrhunski rezultat je pripala Nemanji Jovoviću, članu Karate kluba ‘‘Bar‘‘, Andriji Goliću, članu Džiju džica kluba ‘‘Mornar‘‘, Balši Đurišiću, članu Džiju džica kluba ‘‘Mornar‘‘, koji su nagrađeni novčanom nagradom u izonosu od po 300,00 eura

Najbolja sportska ekipa Karate klub “Bar” je pored pehara i novačno nagrađena sa 1.000,00 eura, dok su četiri dobitnika titule najboljeg sportiste grada nagrađeni sa po 500.00 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 05:37