Olivera Prodanović / -FOTO: KOMISIJA ZA ANTIDOPING
07/04/2023 u 12:24 h
MinaMina
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za sport bez dopinga

Simpozijum Svjetske antidoping agencije održan u Lozani

Ujedinjeni prema svijetu sporta bez dopinga, bila je tema simpozijuma Svjetske antidoping agencije, koji je u Lozani okupio aktiviste međunarodnih federacija, nacionalnih i regionalnih antidoping organizacija i organizatora velikih sportskih događaja - kazala je direktorica Komisije za antidoping Olivera Prodanović.

Ona je naglasila da su, među 800 delegata, simpozijumu prisustvovali i sportisti, predstavnici vlada, laboratorija akreditovanih kod Svjetske antidoping agencije (WADA), istraživači u oblasti antidopinga i predstavnici medija.

-Da ujedinjenim snagama pomognu u globalnoj misiji saradnje za sport bez dopinga - rekla je Prodanović agenciji MINA.

Ona je naglasila da je prisustvo Crne Gore na takvom događaju bilo izuzetno značajno, navodeći da simpozijum pruža uvid u najnovija saznanja i omogućava povezivanje sa bitnim organizacijama.

-Istovremeno je i bila prilika da se vidi spremnost Crne Gore da uhvati korak sa savremenim stremljenjima u antidopingu kroz postojanje Komisije za antidoping. S obzirom na potencijal naših sportista, važno je da i antidoping aktivnosti budu prepoznate - rekla je Prodanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:38