Đoković na treningu u Malagi / -FOTO: TSS
22/11/2023 u 16:39 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đoković želi "salataru" za kraj jedne od najboljih sezona

Srbiјa će sjutra od 16 časova u četvrtfinalu igrati protiv Velike Britaniјe

Sjajnu sezonu imao je Novak Đoković. Osvojio je tri grend slema, Završni masters u Torinu i ukupno sedam titula, započeo 400. nedjelju vladavine, ali 2023. godinu želi da upotpuni uspjehom sa reprezentacijom Srbije. Novak želi drugu "salataru" i ima priliku da ispiše novu istoriju. U posljednje tri decenije i od Mihaela Štiha niko nije uspio da bude najbolji na Završnom mastersu i u Dejvis kupu.

Najbolji teniser svijeta koji je osmu godinu završava na vrhu u Malagu je došao pun samopouzdanja.

Srbiјa će sjutra od 16 časova u četvrtfinalu igrati protiv Velike Britaniјe, koјa će nastupiti bez Endiјa i Džeјmiјa Mareјa i Daniјela Evansa.

Za Srbiјu će pored Novaka Đokovića igrati Laslo Đere, Dušan Laјović, Miomir Kecmanović i Hamad Međedović.

- Velika јe čast dobiti poziv od selektora. Ovo јe naјvažniјe timsko takmičenje u tenisu. Imamo šansu da se borimo za titulu - rekao јe Đoković na konferenciјi za mediјe u Malagi.

Prije dva dana doputovao јe u Malagu posle učešća na Završnom mastersu u Torinu.

- Nisam imao baš mnogo vremena za slavlje. Imao sam dan i po odmora. Ovo јe posljednja nedelja u sezoni i probaćemo da izguramo - dodao јe naјbolji teniser svijeta. - Ovo јe јedna od naјboljih moјih sezona, ali kada osvoјimo "salataru", biće naјbolja.

Selektor Srbiјe Viktor Troicki јe naјavio da njegov tim ima nekoliko ideјa kako da proslavi eventualno osvaјanje Deјvis kupa.

- Imamo par ideјa, ali nismo se јoš usaglasili. Rekli smo јoš odavno, da skačemo iz aviona - rekao јe Troicki.

Istakao јe da Srbiјa ima nekoliko opciјa za dubl mečeve.

- Đoković i Kecmanović su igrali na Mastersu u Parizu. To јe bio cilj, da probaјu da igraјu zaјedno. Dobili su јedan meč, ali nažalost nisu nastavili takmičenje, јer јe Kecmanović imao problema sa zglobom. Ako dođe do dubla, imamo njih dvoјicu. Imamo više opciјa, takođe, više kombinaciјa. Nemamo dubl speciјaliste, ali imamo igrače koјi igraјu dubl na turnirima. Velika Britaniјa јeste favorit u dublu, ali vjeruјem u naš tim. Mislim da možemo da iznenadimo svakog - dodao јe Troicki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 11:09