Jubenks prvi put u GS četvrfinalu / EPA-EFE-TOLGA AKMEN
10/07/2023 u 18:07 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jubenks izbacio Cicipasa

Naredni rival Amerikancu Danil Medvedev. Među osam kod teniserki Elena Ribakina i Arina Sabalenka

Osmina finala bila je posljednja stanica za petog tenisera svijeta Stefanosa Cicipasa na ovogodišnjem Vimbldonu - iznenađenje osmog takmičarskog dana režirao je Amerikanac Kristofer Jubenks, 43. igrač na ATP listi koji je slavio nakon preokreta i pet setova - 3:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:4 za prvo grend slem četvrfinale u karijeri.

Podvig 27-godišnjeg Jubenksa je veći ako se zna da mu je ovo debitansko učešće na Vimbldonu, na koji je došao nakon prve titule u karijeri, osvojene na Majorki prije dvije nedjelje. Ribal Jubenksu u borbi za polufinale biće Rus Danil Medvedev, koji se takođe prvi put plasirao u četvrtfinale Vimbldona, nakon što mu je Čeh Jirži Lehečka predao meč zbog kod rezultata 2:0 u setovima (6:4, 6:2).

Na ženskom turniru u četvrfinale su se plasirale Kazahstanka Elena Ribakina, pošto joj je Brazilka Beatriz Hadad Maja predala meč osmine finala u prvom setu pri rezultatu 4:1 zbog bolova u leđima i Bjeloruskinja Arina Sabalenka, koja je nadigrala Ruskinju Ekaterinu Aleksandrovu sa 6:4, 6:0.

Ribakina, koja brani titulu, igraće u četvrtfinalu sa pobjednicom meča između Čehinje Petre Kvitone i Ons Žaber iz Tunisa, a Sabalenka će za rivalku imati Medison Kiz.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 21:01