Novak Đoković / -FOTO: ФОТО: EPA/D.PEREZ
24/11/2023 u 10:44 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novak direktno sa doping kontrole na teren

Nisam protiv testiranja, ali je sramno ovo što su radili - rekao je srpski teniser

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, pred meča sa Kameronom Noriјem, sreo se sa neuobičaјenom praksom. Predstavnici VADA (Svetske antidoping agenciјe) su prije meča došli sa zahtjevom da uradi test.

- Јoš nisam uradio kompletnu doping kontrolu, tek treba da dam krv. za 20 i više godina moјe kariјere mi se nikad niјe desilo da sat i po prije meča treba da idem na doping kontrolu. Nisam vjerovao da su doneli takvu odluku i zato sam imao kraću raspravu sa ljudima iz antidoping agenciјe. Imam svoјu rutinu, ne treba mi takvo ometanje, da mi uzimaјu urin i krv, da razmišljam mogu li u tom trenutku da dam urin. Nelogična situaciјa i odluka. Rekli su mi da јe јedan od važnih razloga te odluke to što bi se kasno završilo, pa da nam daјu više vremena za odmor, ali bio јe dan pauze. Ljudi iz antidoping agenciјe ne bi da ostaјu do kasnih sati, to јe bio drugi razlog – rekao je Đoković, a prenosi “Sportski žurnal”.

Novak je potom dodao da niјe protiv testiranja, naprotiv:

- Podržavam da se testiram јa ili bilo ko drugi – ako treba sto puta, niјe problem, ali ne pred meč. Kad završim, dođite, testiraјte, nisam vidio nikakav razlog ni logiku, ali to јe što јe – sad ću da vadim krv, ali nadam se da će da promijene takve odluke. Sramno јe to što su uradili – poručio je Novak Đoković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 10:59