Ивица Дачић / - РТРС
20/06/2021 u 09:48 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дачић: Митрополит Јоаникије треба да се позабави Кривокапићем, јер је он на инсистирање Цркве дошао на власт

Предсједник Скупштине Србије каже да се нова Влада у Црној Гори и дио владајуће коалиције понашају слично као и власт Мила Ђукановића, и да о томе треба да размисле и људи у Митрополији црногорско - приморској

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић позвао је данас митрополита црногорско - приморског Јоаникија де укључи у рјешавање политичке кризе у Црној Гори, наглашавајући да се нова Влада понаша врло слично као и она коју је предводио Мило Ђукановић.

Дачић је, за Телевизију Пинк, рекао да је доношење Резолуције о Сребреници у црногорском парламенту, уперено директно против Србије и Републике српске и да је то урађено због јаког притиска из иностранства.

Он сматра да је ово дио добро осмишљеног пројекта који треба што више да оптерети Србију и српски народ, да би се доказало да је Република Српска настала на геноциду.

- Нико није силом наметнуо Здравка Кривокапић да буде премијер Црне Горе, и зато Србија доста опрезно говори о евентуалним потезима који треба да услиједе након доношења Резолуције у Сребреници. То што се догодило у црногоркој скупштини је једно огромно разочарење, а Резолуција је потпуно уперена против Србије - казао је Дачић.

Он је подсјетио да је протеклих година стално говорио о Милу Ђукановићу и његовим потезима.

. Сада више нећемо говорити о Милу Ђукановићу. Треба да говоримо о другима који носе одговорност. Више не говоримо о томе каква је до сада била политика Црне Горе, већ каква ће бити та политика у будућности. И не очекујем да то буде политика у интересу Србије, већ у интересу грађана Црне Гире, а сигуран сам да није било у народном интересу да се донесе оваква Резолуција, Треба и митрополит Јоаникије да се огласи и да се мало позабави потезима Здравка Кривокапића. Постоји и ту одговорност - каже предсједник Скупштине Србије.

Дачић истиче да Здравко Кривокапић на чело Владе није дошао силом, већ да је предложен за носиоца листе која је побиједила на изборима.

. Треба и митрополит Јоаникије да каже шта мисли о овоме што се догађа, јер, подсјетићу, Кривокапић је дошао на чело Владе јер је покојни митрополит Амфилохије тражио да он буде носилац листе. Мислим и да нови митрополит треба да се позабави ситуацијом у Црној Гори и положајем Срба у Црној Гори - рекао је Дачић.

Он је рекао да се нова Влада у Црној Гори и дио владајуће коалиције понашају слично као и власт Мила Ђукановића.

- Све што раде је толико лоше да ће се стећи утисак код народа да ни Мило Ђукановић није био тако лош - каже Дачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 20:28