/ - UNSPLASH, šINE, VOZ, ILUSTRACIJA
24/06/2023 u 23:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Saobraćaj na barskoj pruzi i dalje poremećen posle iskliznuća cisterni s gasom

Kompozicija je saobraćala iz Pančeva za Čačak i sastojala se od osam vagona cisterni, od kojih su iskliznule poslednje tri

Saobraćaj na barskoj pruzi još  nije normalizovan nakon ekcesa koji se dogodio prošle naći na djelu pruge između Kalenića i Požege, kada je došlo do iskliznuća tri cisterne sa gasom, potvrđeno je za N1 u Željeznicama Srbije.

Putnici sa željeznice, na dionici od Kosjerića do Požege, prevoze se autobusima u oba smjera, a to usporava i remeti ustaljeni vozni red. Zbog toga Železnice putnicima savjetuju da ne kreću na put dok se na sajtu Srbija voza ne informišu o novonastalom redu saobraćaja.

Povodom ovog ekcesa na barskoj pruzi saopštenjem za javnost ranije se oglasilo preduzeće Srbija kargo u kome je rečeno da je do udesa došlo nešto posle jedan čas iza ponoći, ali da nema opasnosti po stanovništvo.

-Nije bilo prevrtanja cisterni i nema opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu. Na licu mjesta su vatrogasne službe i pripadnici MUP-a koji obezbjeđuju mjesto akcidenta do dolaska stručnih službi Naftne industrije Srbije u čijem su vlasništvu cisterne, a koje će obaviti pregled ventila- kaže se u saopštenju.

Kompozicija je saobraćala iz Pančeva za Čačak i sastojala se od osam vagona cisterni, od kojih su iskliznule poslednje tri.

-Zajednička železnička komisija Infrastrukture železnica Srbije i Srbija Kargo takođe se nalazi sa mjestu vanrednog događaja i čeka dozvolu pristupa, kako bi se obavio uviđaj i utvrdio uzrok akcidenta- navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. maj 2024 07:04