Građani Bora se opraštaju od dvogodišnje Danke / - FOTO: RSE TVITER
04/04/2024 u 23:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srbija: Građani Bora se opraštaju od dvogodišnje Danke

Građani Bora, poslije informacije o smrti dvogodišnje djevojčice, okupljaju se spontano u centru grada i na platou ispred Doma kulture pale svijeće, ostavljaju cvijeće i igračke, prenose regionalni mediji.

Na sajtu N1 piše da su građani Bora poslije konferencije za medije ministra Bratislava Gašića, na kojoj je iznio detalje o nestanku i smrti Danke Ilić (2) kao i o osumnjičenima, spontano počeli da pristižu u centar grada i opraštaju se od djeteta koje je tražila cijela Srbija.

Na platou ispred Doma kulture Borani su ostavili cvijeće, balone, plišane igračke i zapalili svijeće za ubijenu djevojčicu.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru saopštilo je da je prema S. J. (50) i D. D. (50), radnicima JKP ”Vodovod” u Boru, određeno zadržavanje zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

- Dana 04.04.2024. godine, u 7 časova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila je zadržavanje J. S. (1974) iz sela Luka i D. D. (1974) iz sela Zlot, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26.03.2024. godine lišili života dijete Danku Ilić (2022), te da su time, kao saizvršioci, počinili krivično djelo teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ u vezi čl.33 KZ - navodi se u saopštenju tužilaštva, a prenosi Nova.rs.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru preduzima mjere na pribavljanju i obezbjeđenju dokaza potrebnih za vođenje krivičnog postupka protiv osumnjičenih za navedeno krivično djelo, a o daljem toku postupka javnost će biti blagovremeno obaviještena, precizira se u saopštenju.

Retrospektiva ubistva male Danke: Osumnjičeni je udarili autom, bacili na deponiju, na pitanje oca kazali da je nisu vidjeli

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provjera svih tragova i informacija uhapsili su S. J. (50) i D. D. (50), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju djevojčicu Danku Ilić, saopštio je MUP.

- Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za tijelom - navodi se u saopštenju.

Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju, o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost, ističe se.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:03