/ - FOTO CARINA SRBIJE INSTAGRAM
28/08/2023 u 19:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srbija: Zaplijenjeno pola kilograma zlatnog nakita

U blizini isključenja za Dimitrovgrad, specijalizovana ekipa za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina zaustavila je kombi stranih registarskih oznaka nakon što je već prošao granični prelaz

Carinici Srbije su u saradnji sa policijom tokom kontrole u blizini prelaza Gradina spriječili krijumčarenje gotovo pola kilograma teškog zlatnog nakita, vrijednog 1.7 milona dinara.

U blizini isključenja za Dimitrovgrad, specijalizovana ekipa za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina zaustavila je kombi stranih registarskih oznaka nakon što je već prošao granični prelaz.

Kombijem je iz Bugarske ka Njemačkoj putovalo sedmoro putnika, četvoro odraslih i troje djece, koji su na pitanje carinika da li su nešto prijavili, odgovorili da nisu jer ne nose ništa sem ličnih stvari, navodi se u saopštenju Uprave carine.

Međutim, kontrolom sprovedenom na licu mjesta, iza vozačevog sjedišta je pronađen crni ranac na čijem se dnu nalazila crvena kutija puna zlatnog nakita.

Riječ je o dvije masivne zlatne ogrlice, devet narukvica, četiri prstena, jednim minđušama i jednom privesku, ukupne težine 464 grama, koje vozač kombija nije prijavio prilikom prelaska granice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:08