/ - FOTO: DAMIR DERVIšAGIć; ARHIVA
08/07/2022 u 11:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo traži 40 godina robije za Marjanovića zbog ubistva folk pjevačice Jelene

Marjanovića terete da je u Borčina svirep i podmukao način ubio svoju suprugu Jelenu Marjanović.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je predložilo sudu, u završnoj riječi, da okrivljenog Zorana Marjanovića oglasi krivim za krivično djelo teško ubistvo i osudi ga na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, javlja RTS.

Tužilaštvo je, kako navode, 2016. godine u Borči, u blizini kanala koji se nalazi prvi od nasipa na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu, sada pokojnu, oštećenu Jelenu Marjanović.

Tužilaštvo je, kako se navodi u saopštenju, takođe predložilo da se Marjanoviću odredi pritvor, s obzirom na to da je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog djela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Dodaje se da uznemirenje javnosti traje u kontinuitetu, od momenta izvršenog krivičnog djela, pa i u ovom momentu.

Ističe se da je Tužilaštvo dokazalo je da je okrivljeni Marjanović u vrijeme izvršenja krivičnog djela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično djelo izvršio sa direktnim umišljajem, jer je bio svestan šta čini kada je ošećenoj zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, koje su u vrijeme nanošenja, u svom ukupnom sadejstvu, predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu, što je on i htio.

U saopštenju se navodi da iz kombinovanog vještačenja proizlazi da povrede koje su obdukcijom ustanovljene i opisane, a koje su bile uzrok smrti Jelene Marjanović, nanijete dok je ona još bila živa.

Navodi se da na osnovu lokalizacije, rasporeda, izgleda i vrste registrovanih povreda, proizlazi da su nastale jedna za drugom u kratkom vremenskom intervalu.

- Svirepost ubistva dokazuje se upravo navedenim vještačenjem Komisije vještaka, kojim je utvrđeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice što je Jelena ubijena uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svijesti, pa sve do gubitka svijesti tek u samom kanalu- navode iz Tužilaštva.

Dodaje se da je žrtvi pričinjen bol i nepotrebna patnja koja prevazilazi patnje koje prate svako lišavanje života, dok izvršilac hoće da je ubije na svirep način, pa čak i da uživa u tome.

- Podmukao način ubistva dokazuje se na osnovu ponašanja okrivljenog, odnosno radnji koje je preduzeo prije i posle ubistva supruge. Ubistvo je izvršeno na lukav, prepreden i prevaran način- ističe se u saopštenju.

Okrivljeni Zoran Marjanović je, kako se navodi, iskoristio povjerenje, sada pokojne supruge, njenu bezazleznost i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je njihovo zajedničko dijete, šestogodišnja Jana Marjanović, ostalo na nasipu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:03