/ FOTO ILUSTRACIJA: Ž.B. DAN PORTAL
27/02/2023 u 09:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U prekidu željeznički saobraćaj na dionici barske pruge

Na dionici barske pruge Prijepolje-Bistrica na Limu na prugu je palo drveće koje je jako nevrijeme oborilo, dok je na jednoj dionici pokidana kontaktna mreža

Željeznički saobraćaj na dionici barske pruge između stanica Užice i Prijepolje trenutno je u prekidu jer je zbog velikih vremenskih nepogoda tokom noći i jutra oštećena kontaktna mreža i željeznička infrastruktura na ovom dijelu, saopštilo je preduzeće "Infrastrukture železnice Srbije".

Na dionici barske pruge Prijepolje-Bistrica na Limu na prugu je palo drveće koje je jako nevrijeme oborilo, dok je na jednoj dionici pokidana kontaktna mreža. Vremenske nepogode i oštećenje željezničke infrastrukture tokom noći su prouzrokovali i pad napona u kontaktnoj mreži.

U 4.55 časova uključen je napon u kontaktnoj mreži na pruzi između stanica Užice i Uzići, ali je za saobraćaj vozova sa elektro-vučom zatvoren dio pruge od Užica do Sevojna, navodi se u saopštenju.

Ekipe "Infrastrukture železnice Srbije" su na terenu i rade na popravljanju kontaktne mreže na tom dijelu barske pruge, kao i na uklanjanju popadalog drveća sa kolosijeka.

U toku je i kontrolni pregled kontaktne mreže i pruge na toj dionici barske pruge, prenose Nezavisne.

Zbog oštećenja na barskoj pruzi u nevremenu tokom noći je za putnike vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, između Požege i Bijelog Polja organizovan autobuski prevoz.

U putničkom željezničkom saobraćaju na barskoj pruzi zbog ovoga se tokom dana mogu očekivati kašnjenja vozova i poremećaji u funkcionisanju saobraćaja, prenosi RTS.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 21:04