Aleksandar Vučić / - SKRINšAT
01/08/2022 u 00:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić se obratio naciji u ponoć: Dugo pripreman napad na Srbiju

Radimo na smirivanju svega. Bez obzira na to koliko teško bilo, predaje neće biti, pobijediće Srbija, kaže predsjednik

Predsjednik Aleksandar Vučić vanredno se obratio naciji posebno Srbima na Kosovu i Metohiji poručivši da Beograd čini sve da riješi krizu na administrativnim perlazima Brnjak i Jarinje, kao i da čine sve da sačuvaju mir.

Vučić se obratio građanima Srbije nakon sastanka u Generalštabu na kojem je govoreno o blokadi administrativnih prelaza i odlučnosti prištinskih vlasti da zabrane kretanje vozila sa srpskim registarskim oznakama na teritoriji Kosova i ukinuvaženje ličnih dokumenata izdatih u Srbiji.

Predsjednik je obavijestio građane da je završen sastanak u Generalštabu i da je načelnik Mojsilović razgovarao sa komandantom KFOR.

"Taj razgovor je protekao u korektnoj atmosferi. Bilo je mnogo laži, dezinfomracija. U ponoć očekujemo razgovor komandanta KFOR sa Goranom Rakićem", rekao je predsjednik Vučić.

Vučić kaže da su molili međunarodne predstavnike da učine sve što je moguće da se ovo zaustavi.

"Molili smo sve međunarodne predstavnike da učine sve što je moguće. Važno je da se dijalog nastavi i da pokušamo stvari da rešavamo mirnim putem. Vjerujem da ćemo imati dobrih vesti, nadam se da će ovo, ne večeras, ali sutra biti završeno. Ostaje nam da dođemo do očuvanja mira. Sve što su radili pokazuje koliko je pripreman napad na Srbiju", kaže Vučić.

On se posebno obratio srpskom narodu na sjeveru Kosova, te rekao da predstoji najteža politička borba. 

"Veliko hvala Srbima sa KiM zbog uzdržanosti i hrabrosti. Predsrtoji nam najteža politička borba. Hvala što čuvate srpsko ime i prezime na KiM", rekao je Vučić.

"Radimo na smirivanju svega. Bez obzira na to koliko teško bilo, predaje neće biti, pobediće Srbija", poruka je predsjednika Srbije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 22:16