Aleksandar Vulin / - JOVO MAMULA
15/07/2022 u 17:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: Neće nas prevaspitavati sljedbenici Pavelića i Bandere

Ukrajinski poslanik Gončarenko poručio da „neće zaboraviti Srbiju i njenog predsjednikom" i ocijenio da će „proces prevaspitanja bit težak i neprijatan za Srbe"

Srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića neće „prevaspitavati” sljedbenici Ante Pavelića ili Stepana Bandere.

Vulin je reagovao na objavu poslanika ukrajinske Rade Oleksija Gončarenka koji je na društvenim mrežama komentarisao  Srbiju i predsjednika Vučića navodeći između ostalog da će „proces prevaspitanja biti neprijatan za Srbe".

Srpski ministar je rekao da značajan dio zla u Ukrajini dolazi od onih koji, kako je naveo, „sa Hrvatima dijele ideje koje su ih dovele do Staljingrada”.

„Hrvati nisu oprostili Vučiću što je preživjeli unuk žrtve ustaša, a sada vidimo da mu njihovi saveznici u ukrajinskom parlamentu ne opraštaju to što on ne nanosi štetu Ukrajini i nije postao deo antiruske propagande”, rekao je Vulin za RIA novosti prenosi Tanjug.

On smatra da Vučiću ne mogu da oproste prije svega to što vodi samostalnu i srpsku politiku.

„Srbiju koju vodi Vučić neće prevaspitavati niko, pogotovo ne sledbenici Pavelića ili Bandere. Znam koliko im smeta to što Srbija ima slobodnog i hrabrog lidera a svi Srbi svog predsjednika”, rekao je Vulin.

Dodao je da zna da su Srbi ponosni na Vučića jer su ga sami izabrali i da se u „Srbiji predsjednici biraju na slobodnim izborima, a ne proglašavaju na trgovima ili Majdanu”.

Poslanik u ukrajinskom parlamentu Oleksij Gončarenko prethodno je objavio je na Telegramu i Tviteru da je čitao navodnu izjavu predsjednika Srbije o, kako tvrdi, „ratu zapada protiv Rusije i o tome da Ukrajina treba da se preda”.

Ukrajinski poslanik smatra da će Ukrajina na kraju pobijediti i dodaje da, kako je naveo, „sigurno neće zaboraviti Srbiju zajedno sa njenim predsjednikom”, te da će onda „biti zanimljivo” gledati Srbiju sa šest miliona građana i njenu želju da uđe u EU.

„Mislim da ćemo naša braća i sestre Hrvati i mi gledati i podsjetiti ostatak svijeta na to”, napisao je Gončarenko na Tviteru.

Prema njegovim riječima, „proces prevaspitanja” je težak i biće neprijatan za Srbe."

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu, govoreći o sukobu u Ukrajini, da će onog trenutka kada ruski predsjednik Vladimir Putin bude završio stvari koje je planirao uslijediti njegova ponuda zapadu i da ćemo, ako tu ponudu zapad ne prihvati, „ući svi u pakao”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:47