Sa sastanka direktorice NTO CG sa lokalnim turističkim organizacijama / - NTO CG
22/09/2023 u 17:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Direktorica NTO: Promocija zimske turističke sezone u 34 zemlje

U fokusu sastanaka sa lokalnim turističkim organizacijama bilo je usklađivanje marketinških aktivnosti i sajamskih nastupa na regionalnom i međunarodnom tržištu

Nacionalna turističke organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je niz sastanaka sa lokalnim turističkim organizacijama u cilju usklađivanja promotivnih aktivnosti za naredni period.

Radi intenziviranja neophodne saradnje između NTO CG i lokalnih turističkih organizacija, održani su sastanaci sa direktorima i predstavnicima lokalnih turistikih organizacija primorskog, centralnog i sjevernog dijela naše zemlje.

U fokusu sastanaka bilo je usklađivanje marketinških aktivnosti i sajamskih nastupa na regionalnom i međunarodnom tržištu za zimsku turističku sezonu, kao i rješavanje problema sa kojima se suočavaju lokalne turističke organizacije.

Direktorica NTO CG dr Ana Tripković Marković, sa najbližim saradnicima, predstavila je plan promotivnih aktivnosti za predstojeću zimsku turističku sezonu i upoznala lokalne turističke organizacije sa predlozima za 2024. godinu. Ona se kratko osvrnula na dosadašnje aktivnosti NTO CG.

Ona je podsjetila je da su promotivnim aktivnostima za ovu godinu obuhvaćene 34 zemlje, da je ponuda Crne Gore prezentovana na najznačajnijim sajmovima, te je organizovano preko 50 studijskih posjeta turoperatora, medija i influensera, a realizovane su i započete marketinške kampanje. Istakla je da će u fokusu daljih promotivnih aktivnosti biti upravo marketinške kampanje na strateški važnim tržištima za crnogorski turizam, a da nas do kraja ove godine očekuje učešće na značajnim sajmovima i preko 10 studijskih posjeta turoperatora i medija.

Savjetnici direktorice NTO CG detaljnije su upoznali prisutne sa planom aktivnosti i projektima NTO CG. Poručili su da je u toku realizacija marketinške kampanje u saradnji sa najvećim britanskim turoperatorom Jet2.holiday, kao i kampanje na globalnim platformama za rezervaciju smještaja i avio karata, Amadeus i Expedia, kojima su obuhvaćena tržišta baltičkih zemalja i Velike Britanije.

- Očekuje nas promotivna kampanja na online i TV kanalima BBC, u periodu od 1. oktobra do 31. decembra, koja podrazumijeva emitovanje spota na kanalu BBC News i drugih digitalnih kanala. Pored toga, u toku je realizacija marketinške kampanje na Essential Balkans na tržištu SAD, koju NTO CG realizuje sa Evropskom komisijom za putovanja, Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Rumunije - poručili su predstavnici NTO CG.

Oni su obavijestili predstavnike lokalnih turističkih organizacija da NTO CG planira sprovođenje digitalne kampanje putem globalnih platformi, za koju su opredijeljena značajna sredstva, a koja ima za cilj pozicioniranje Crne Gore kao cjelogodišnje destinacije sa autentičnim iskustvom.

Predstavnici lokalnih turističkih organizacija primorskog, sjevernog i centralnog regiona su poručili da su zadovoljni sezonom, ali da su i dalje aktuelni problemi u vezi prijave gostiju, manjka smještajnih kapaciteta na sjeveru i nedostatka infrastrukturnih ulaganja.

Na sastancima NTO CG sa lokalnim turističkim organizacijama zaključeno je da će se u narednom periodu dalje raditi na inteziviranju saradnje u cilju sinhronizacije promotivnih aktivnosti i unapređenju imidža destinacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:33