Martinović sa Feltenom / - VLADA CG
06/12/2023 u 19:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Martinović sa Feltenom: Potrebno pronaći ekološko i ekonomsko održivo rješenje za Solanu Ulcinj

Tokom razgovora je ocijenjeno da je potrebno naći način kako bi se povećao broj njemačkih turista u Crnoj Gori, ali i obrnuto, a stavljen je i akcenat i na razvoj turizma na sjeveru, čije je potencijal prepoznat

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović i ambasador Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten razgovarali su o svim gorućim temama u Crnoj Gori, ali i poboljšanju zakonodovnog okvira iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Martinović i Felten saglasni su da je sa nadležnim ministarstvima i instutucijama potrebno pronaći ekološko i ekonomsko održivo rješenje za Solanu Ulcinj, i samim tim dati doprinos ispunjavanju ekoloških kriterijuma za brzo učlanjenje u EU.

Tokom razgovora je ocijenjeno da je potrebno naći način kako bi se povećao broj njemačkih turista u Crnoj Gori, ali i obrnuto, a stavljen je i akcenat i na razvoj turizma na sjeveru, čije je potencijal prepoznat. 

S tim u vezi, Felten je napomenuo važnu ulogu nacionalnih parkova, kako zbog zaštite životne sredine, tako i zbog ekološko kompatibilnog turizma, i naglasio važnost saradnje Nacionalnih parkova Durmitor i Švarcvald.

- Gradićemo i razvijati se u skladu sa ekološkim standardima, koji neće uticati na razvoj naše zemlje i vjerujem da na tom putu imamo Njemačku kao iskrenog prijatelja i partnera, poručio je Martinović.

Felten je poručio Martinoviću da ga raduje što će predvoditi delegaciju 44. Vlade Crne Gore na Konferenciji o klimatskim promjenama, a ministar je kazao da je učestvovanje na COP28 važno i za napredak Crne Gore na njenom evropskom putu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:14