/ - AMBASADA UKRAJINE
15/02/2023 u 15:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasada Ukrajine: Otkazivanje koncerata ukrajinskog benda u Budvi je slučaj bez presedana

Nemogućnost obezbjeđenja sigurnosti gostiju koncerta je izuzetno alarmantan signal za sve, ističu iz ambasade

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori reagovala je zbog otkazivanja koncerta ukrajinskog benda "Ljapis" koji je trebalo da bude sinoć održan u klubu "Palazzo" u Budvi. 

Iz Ambasade Ukrajine u objavi na Tviteru ističu da su izuzetno zabrinuti zbog otkazivanja koncerata benda „Ljapis“ u Budvi 14. februara.

- Ovaj slučaj je bez presedana. Nemogućnost obezbjeđenja sigurnosti gostiju koncerta je izuzetno alarmantan signal za sve - ističu u tvitu.

Kako su navelu u objavi na Fejsbuku, svaki pritisak na vlasnike kluba, gdјe јe trebalo da se održi nastup, i ukraјinske goste, kao i јavno ispoljavanje agresiјe i govora mržnje, apsolutno su neprihvatljivi i moraјu se kategorično osuditi.

- Akciјa, koјa јe održana 14. februara uveče ispred zgrade ovog kluba može se protumačiti kao direktna priјetnja ukraјinskim posјetiocima Budve. Nemogućnost obezbјeđenja sigurnosti gostiјu Budve i osoba koјe su planirale da prisustvuјu koncertu јe izuzetno alarmantan signal za sve. Pozivamo crnogorske vlasti da hitno reaguјu na ovaј incident i učine sve da osiguraјu bezbјednost Ukraјinaca koјi borave u Crnoј Gori, navode u objavi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:40