Sonja Bjelobrković / foto: Privatna arhiva, Dan
17/02/2024 u 22:01 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bjelobrković: Nastavnici OŠ “Milan Vukotić” u Golubovcima od ponedjeljka u štrajku

U našoj školi će se štrajkovati. Obavijestili smo roditelje naših učenika da ukoliko ne dođe do dogovora između Sindikata i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija da će se u našoj školi štrajkovati, rekla je direktorica škole

Nastavnici OŠ “Milan Vukotić” u Golubovcima učestvovaće u štrajku. O tome su, kako je za “Dan” kazala Sonja Bjelobrković, direktorica, obavijestili roditelje. 

- U našoj školi će se štrajkovati. Obavijestili smo roditelje naših učenika da ukoliko ne dođe do dogovora između Sindikata i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija da će se u našoj školi štrajkovati - rekla je Bjelobrković. 

Ona je apelovala na roditelje đaka da budu pažljivi pri prijemu informacija u vezi sa štrajkom. 

image

OŠ “Milan Vukotić”

Dan

- Preko Savjeta roditelja i drustvenih mreža smo ih zamolili da budu veoma pažljivi prilikom prijema informacija koje se tiču štrajka i da relevantnim smatraju samo one koje dolaze sa zvanične adrese škole - kaže Bjelobrković. 

U ovoj školi ima i nastavnika koji neće stupiti u štrajk.

- Nastave će biti i izvodiće je oni nastavnici i učitelji koji ne štrajkuju. Naravno, nastava tih dana ne može biti u obimu i trajanju koji je uobičajen, ali ćemo se potruditi da našim učenicima pružimo najviše što se može u datoj situaciji - poručila je Sonja Bjelobrković.

Profesori SMŠ “Golubovci” neće da štrajkuju

Ona navodi da će nastavnici koji su u štrajku boraviti u školu četiri sata, ali neće izvoditi nastavu u učionici.

- Pravićemo novi raspored. Neku vrstu radne verzije jer nećemo dozvoliti da djeca čekaju i imaju pauze. Zaista ne želimo da mislimo o radnim subotama, posebno u svjetlu toga da će polovina nastavnika naše škole izvoditi nastavu i raditi po planu.

Neka o časovima koji su izgubljeni razmišljaju oni koji ih nijesu održali - poručila je Bjelobrković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:33