/ - BORIS BOGDANOVIĆ - FOTO: DEMOKRATE
25/11/2023 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović: Dužni smo da ženama obezbijedimo uslove za siguran život

Naši napori, poput uvođenja naknada za majke s troje ili više djece, samo su jedan od koraka ka pružanju ekonomske nezavisnosti i priznanja ženama za njihov doprinos našem društvu, kazao je Bogdanović

Generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika Demokrata, Boris Bogdanović, poručio je da smo kao država i društvo dužni da svim ženama obezbijedimo uslove za siguran i dostojanstven život. Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i u svoje lično ime izrazio je nadu da se istorija, koja nas sjeća na ovaj dan, više nikada neće ponoviti i da ćemo ovaj dan obilježavati onako kako zaslužuju žene u 21. vijeku.

- Na ovaj dan, prisjećamo se tragične sudbine tri hrabre Dominikanke čiji su životi okrutno ugašeni 1960. godine zbog njihove odlučne borbe za političku slobodu. Njihova žrtva nije bila uzaludna, ona je postala globalni simbol borbe protiv nasilja nad ženama, što je 1999. godine prepoznato i od strane Ujedinjenih nacija - saopštio je Bogdanović.

Podsjeća da se u Crnoj Gori svaka peta žena suočava se s nekim oblikom nasilja, što je, ocjenjuje, neprihvatljivo i zahtijeva našu sistemsku i beskompromisnu borbu.

- Naši napori, poput uvođenja naknada za majke s troje ili više djece, samo su jedan od koraka ka pružanju ekonomske nezavisnosti i priznanja ženama za njihov doprinos našem društvu. Svjesni smo da je put dug i trnovit, ali sigurno vodi ka slobodi i jednakosti za sve. Na današnji dan obnavljamo našu posvećenost borbi za ženske slobode, koje su u srži socijalnih sloboda. Nastavljamo marš ka svijetloj budućnosti gdje će svaka žena u Crnoj Gori živjeti slobodno, sigurno, i poštovano - zaključuje Bogdanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:14