Са састанка Бошњак и Михаљевић / - Скупштина Црне Горе
30/07/2021 u 21:53 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњак-Михаљевић: Побољшати законе о вјештачкој оплодњи

Истакле су да jе такође врло важно да законодавство пружи довољну аутономиjу клиничкоj експертизи и корисницима како би се бавили сложеним и индивидуалним условима

Потпредсjедница Скупштине Бранка Бошњак састала се са предсjедницом Фондациjе „И jа имам право да будем мама”,  Жаном Михаљевић и разговарале су о будућоj сарадњи у циљу побољшања законске легислативе коjа се бави асистираним репродуктивним технологиjама. 

Саговорнице су се сагласиле да jе неопходно успоставити регулаторни и законски оквир коjи подржава, штити и помаже особама коjима jе потребно лиjечење и дjеци рођеноj као резултат лиjечења асистираним репродуктивним технологиjама. Сагласне су да се овоj области треба прићи са много више сензибилитета jер се ради о врло сложеним људским и емотивним ситуациjама. Истакле су да jе такође врло важно да законодавство пружи довољну аутономиjу клиничкоj експертизи и корисницима како би се бавили сложеним и индивидуалним условима.

Разговарале су и о одржавању панела на ову тему у организациjи Женског клуба и Одбора за здравство, рад и социjално старање, како би се добио наjбољи правни оквир и како би Скупштина ратификовала Резолуциjу Европског парламента у погледу сексуалног и репродуктивног здравља и права у ЕУ у контексту здравља жена. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:19