Mojkovac proslavlja Dan opštine / - MJU
07/01/2024 u 08:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čestitke povodom Dana opštine Mojkovac

Čestitke su uputili Demokratska Crna Gora, ministar Maraš Dukaj, Borovinić Bojović, Boris Pejović...

Martinović: Trudićemo se da stvorimo pretpostavke za intenzivan turistički i ekonomski razvoj

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović čestitao je 7. januar - Dan opštine Mojkovac, predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, odbornicama i odbornicima, građankama i građanima.

- Imajući u vidu brojne prirodne i privredne potencijale Mojkovca, trudićemo se da stvorimo pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta i intenzivan turistički i ekonomski razvoj.

Vjerujem da ćemo s naporima lokalnih vlasti i Vlade stvarati uslove za povratak razvojnim procesima i inicijativama usmjerenim ka efikasnijoj valorizaciji potencijala Mojkovca i podizanju kvaliteta života stanovnika ovog kraja.

Uz najljepše želje vama, svim građankama i građanima Mojkovca, još jednom čestitam 7. januar - navodi Martinović u čestitki.

Pejović: Junaci sa Bojne njive oružjem su se borili za slobodu i dobrobit Crne Gore

Potpredsjednik parlamenta Boris Pejović uputio je iskrene čestitke, u svoje lično ime i u ime Skupštine Crne Gore, predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, kao i svim građankama i građanima Mojkovca povodom obilježavanja Dana opštine – 7. januara.

– Slaveći ovaj dan prisjećamo se 108. godišnjice bitke zbog koje je Mojkovac postao jedan od najsvjetlijih primjera hrabrosti i požrtvovanja crnogorskog oružja.

Junaci sa Bojne njive su se za slobodu i dobrobit Crne Gore borili oružjem. Našoj generaciji zapalo je da se za isto borimo poštovanjem vladavine prava, ekonomskim reformama i inovacijama – kazao je Pejović.

Ističe da je, stoga, nužno nastaviti ulaganje u razvoj Mojkovca – samo na taj način možemo pružiti dalji podsticaj za razvoj poljoprivrede, turizma i preduzetništva u vašoj opštini.

– Valorizacija mojkovačkih resursa mora biti prioritet, kako državne, tako i lokalne vlasti. U Skupštini Crne Gore, imaćete pouzdanog partnera u tom poduhvatu.

U to ime, još jednom upućujem čestitke povodom Dana opštine, uz nadu da ćemo u godinama koje dolaze nastaviti da zajednički radimo na kontinuiranom poboljšanju uslova života i prosperitetu vaše zajednice – naveo je Pejović u čestitki.

Borovinić Bojović: Mojkovac slavi hrabrost i herojski otpor žitelja tokom slavne Mojkovačke bitke

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović uputila je telegram čestitku povodom 7. januara, Dana opštine Mojkovac.

- Predsjedniku Skupštine opštine Mojkovac Marku Janketiću , predsjedniku Opštine Mojkovac Vesku Deliću, ostalim članovima rukovodstva, odbornicima i svim građanima Mojkovca najsrdačnije čestitam 7. januar, Dan opštine.  

Današnji dan je ponos Mojkovčana, ali i cijele države, jer slavi hrabrost i herojski otpor koji su žitelji ovog grada pokazali tokom slavne Mojkovačke bitke, bitke koja je obilježila istoriju naše države. Mojkovac je prepoznat po bogatoj tradiciji, brojnim kulturnoistorijskim spomenicima, ali i prirodnim ljepotama koje krase grad u dolini Tare. 

U uvjerenju da će domaćinsko upravljanje svim resursima kojima Mojkovac raspolaže doprinijeti boljem životnom standardu Mojkovčanki i Mojkovčana još jednom vam čestitam Dan opštine, a ujedno i novogodišnje i božićne praznike, i želim puno uspjeha u daljem radu - navodi u čestitki Borovinić Bojović.

Dukaj: Mojkovac oduvijek je bio orijentisan na vrijednosti slobode i demokratije

Ministar javne uprave Maraš Dukaj čestitao je 7. januar, Dan opštine Mojkovac, predsjedniku Opštine Mojkovac Vesku Deliću i predsjedniku Skupštine opštine Mojkovac Marku Janketiću.

„Zadovoljstvo mi je što u ime Ministarstva javne uprave kao i u svoje lično ime, svim građankama i građanima Mojkovca upućujem najljepše čestitke povodom 7. januara, Dana opštine.

Mojkovac, kao jedan od gradova koji simbolizuje promociju i njegovanje antifašizma, oduvijek je bio orijentisan na vrijednosti slobode i demokratije. Mojkovčani su s pravom ponosni na svoju slavnu istoriju, kao i na uzornu tradiciju i kulturu.

Strateški položaj grada na Tari je prednost sam po sebi, gdje su njegove razvojne mogućnosti brojne, počev od raznovrsnosti turističke ponude, impresivne prirode, podrške preduzetništva, lokalnih organskih proizvoda i mnogih drugih.

Podrška ženskom preduzetništvu, studentima i mladima, obnova kulturnih dobara, očuvanje ekologije i životne sredine samo su neki od aktuelnih projekata koje preduzima uprava ove opštine. Sa administrativne strane, Opština Mojkovac je orijentisana ka unapređenju profesionalnosti, efikasnosti i odgovornosti rada organa lokalne samouprave, kako bi lokalna samouprava bila pravi servis građana.

Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom Opštini Mojkovac u pravcu digitalizacije što većeg broja usluga, kako bi se postigao zajednički cilj, a to je zadovoljan građanin. Uz najljepše želje vama, svim građankama i građanima Mojkovca, još jednom čestitam 7. januar", kazao je ministar Dukaj.

Bogdanović: Slavimo hrabrost naših predaka

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović čestitao je u ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i u svoje ime, predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, kao i svim građankama i građanima Mojkovca 7. januar, Dan opštine Mojkovac.

- Danas ne slavimo samo najsrećniji hrišćanski praznik, već i hrabrost naših predaka koji su na današnji dan ostavljali svoje živote na bojnom polju. Jurišajući u slobodu, u dubokom i krvavom snijegu, crnogorski borci su gledali smrt, ali i slavu i čast u oči. Malobrojni, sa izuzetno malim šansama i višestruko lošijim naoružanjem, izvojevali su jednu od najslavnijih pobjeda u istoriji Crne Gore i zlatnim slovima ispisali njeno ime, ali i utrli put pobjedi sila Antante u Prvom svjetskom ratu - naveo je Bogdanović.

Ističe da je beskompromisna borba za slobodu Mojkovca i Crne Gore iz 1916, svakodnevna motivacija da gradimo Crnu Goru dostojnu svakog njenog građanina, ali i dostojnu žrtve koje su podnijeli oni koji nisu ljubili lance.

- Povećanjem minimalnih penzija na 450 eura, brojnim infrastrukturnim projektima, povećanim izdvajanjem iz budžeta za kapitalne projekte na sjeveru Crne Gore, ali i dodatnim razvojem industrije, kao i boljom valorizacijom turistickog potencijala, Mojkovac neće biti opština iz koje se odlazi, već ona u koju se vraća i ostaje. Pred nama je težak put, ali vođeni motivom naših predaka, nećemo skrenutisa njega, već ostati u potpunosti posvećeni razvoju ove sjeverne opštine i dostojni naslednici heroja sa Mojkovca.

U to ime, svim građankama i građanima Mojkovca još jednom želim srećan Dan opštine Mojkovac - kazao je Bogdanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:03