07/02/2023 u 09:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čuvari Sinjajevine: Ne mogu NATO vojnici da kidišu koliko mi možemo da je branimo

Iz Građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu" poručuju da će braniti planinu i srcem i pjesmom

Pripadnici Vojske Crne Gore i NATO vojnici jutros su ponovo primijećeni na planini Sinjajevina. 

Sa druge strane  iz Građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu" poručuju da će braniti planinu i srcem i pjesmom. 

- Ne možete vi da kidišete koliko mi volimo i koliko smo spremni da branimo Sinjajevinu - poručuju iz ove Građanske inicijative. 

Podsjetimo, iz ove inicijative su protestovali prije neki dan zbog odluke Ministarstva odbrane da na Sinjajevinu pošalje preko 200 NATO vojnika.

- Još jednom se pokazalo da se obećanjima iz Vlade ne može vjerovati, jer prvo su rekli da vojnog poligona neće biti, potom da nikakvih vojnih aktivnosti neće biti, a sada pokušavaju da nam bace prašinu u oči i ubijede nas da neće biti nikakvih vatrenih gađanja. Kao što je Janko Vukotić nama ostavio u amanet i na ponos Bojnu Njivu, tako mi želimo da onima posle nas ostavimo zdravu i ekološku Sinjajevinu. Skandalozni su i nepošteni pokušaji pojedinaca da ospore iskrenost naših namjera u odbrani Sinjajevine. Skandalozni! Pokušaji da nas proglasite za anti sve i svašta su prizemni, i neljudski, mi smo jasno pro Sinjajevina i pro ekološka Crna Gora i tačka. Minimum naših zahtjeva je poništavanje odluke o vojnom poligonu i proglašavanje Sinjajevine za regionalni park prirode. Zato pozivamo sve građane koji su u prilici da nam se sjutra pridruže na Sinjajevini i zajedno poručimo da ne želimo vojni poligon na Sinjajevini. Mi u prazna obećanja ne vjerujemo za razliku od pojedinaca koji sebe nazivaju čuvarima, ali su večeras udobno smješteni u svojim kućama i hrabro napadaju one koji su večeras na Margiti da istinski čuvaju Sinjajevinu- poručili su tada iz GI "Sačuvajmo Sinjajevinu". 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:09