Vladimir Đaković / - FOTO: RTCG
01/02/2024 u 08:38 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đaković: Hrana apsolutno bezbјedna

On јe kao netačne, zlonamjerne i politički maliciozne ociјenio navode potpredsјednika DPS-a Јevta Erakovića da su bezbjednost hrane i zdravlje građana ugroženi, te da spremnost Crne Gore da bude dio zajedničkog tržišta EU više ne postoji

Direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vladimir Đaković poručio јe da јe hrana u Crnoј Gori bezbјedna, te da godišnje spriječe uvoz, unište ili narede povlačenje sa tržišta oko million kilograma nebezbjedne ili nekvalitetne hrane i na taј način aktivno brinu o zaštiti naših građana. On јe kao netačne, zlonamjerne i politički maliciozne ociјenio navode potpredsјednika DPS-a Јevta Erakovića da su bezbjednost hrane i zdravlje građana ugroženi, te da spremnost Crne Gore da bude dio zajedničkog tržišta Evropske unije (EU) više ne postoji. Đaković јe kazao da Eraković kao potpredsjednik najveće opozicione partije u Crnoj Gori ima pravo da iznese svoj politički stav, ali kao ljekar ne bi smio da netačnim informacijama obmanjuje građane i širi famu o nebezbjednoj hrani na našem tržištu.

– O radu Uprave po pitanju usklađenosti propisa sa EU dovoljno govore dosadašnje ocjene Evropske komisije o napretku Crne Gore u poglavlju 12, kao i izvјeštaj Vlade o unapređenju objekata za proizvodnju proizvoda životinjskog porijekla. Stručne kompetencije ljekarske struke nose posebnu težinu i odgovornost. Iznošenjem netačnih informacija nanosi se velika šteta našim proizvođačima, koji posvećeno rade na ispunjavanju obaveza i kontinuirano podižu nivo bezbjednosti hrane u svojim pogonima. Zloupotrebu izvјeštaja Evropske komisije u političke svrhe i širenje netačnih informacija o bezbjednosti hrane karakterišemo kao odsustvo odgovornosti i mjere u političkom stavu, ili, pak, kao odsustvo poznavanja i razumijevanja teme u javnom oglašavanju – saopštio јe Đaković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:22