FOTO: MJU / - SASAMATIC
02/11/2022 u 14:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj-Dmohovski: Podrška Poljske u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije

Ministar Dukaj je upoznao ambasadora sa ciljevima i aktivnostima ovog Ministarstva kada je riječ o digitalnoj agendi i profesionalizaciji javne uprave

Ministar javne uprave Marash Dukaj sastao se danas sa Arturom Dmohovskim, ambasadorom Republike Poljske u Crnoj Gori.

Ministar Dukaj je upoznao ambasadora sa ciljevima i aktivnostima ovog Ministarstva kada je riječ o digitalnoj agendi i profesionalizaciji javne uprave.

-U pripremi su mnoge izmjene ranijih strateških i zakonskih rješenja, kao i izrada novog Zakona o Vladi, čija je javna rasprava završena. U pogledu zaštite od sajber napada, preduzećemo konkretne korake na jačanju sistema zaštite od napada- kazao je ministar Dukaj.

On je istakao da je iskustvo Poljske kao članice EU od velikog značaja za Crnu Goru, posebno iskustvo u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije.

Ambasador Dmohovski je ukazao na značaj regionalne saradnje u kontekstu procesa proširenja, nužnosti stabilizacije političke situacije i poštovanja svih političkih snaga principa vladavine prava i Ustava Crne Gore posebno u sadašnjem složenom međunarodnom kontekstu.  

-Poljska snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore i spremna je da u nastavku procesa Crnoj Gori ponudi svoja iskustva- kazao je ambasador Dmohovski.

Sagovornici su ocijenili da tradicionalno dobre bilateralne odnose na svim poljima, treba proširiti i saradnjom u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije.

Na sastanku je razgovarano o razmjeni iskustava u oblasti modernizacije i inovacija u javnom sektoru, te o programima jačanja administrativnih kapaciteta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:00