/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
10/02/2023 u 12:49 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Formirana radna grupa za unapređenje Predloga zakona o oduzimanju imovine

Koordinator Radne grupe biće predsjednik tog skupštinskog tijela Momo Koprivica, a članovi poslanici Demokratskog fronta Predrag Bulatović i Branka Bošnjak, Civisa Srđan Pavićević i Socijalističke narodne partije Milosava Paunović

 Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu formirao je Radnu grupu za unapređenje Predloga izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djetnošču.

Koordinator Radne grupe biće predsjednik tog skupštinskog tijela Momo Koprivica, a članovi poslanici Demokratskog fronta (DF) Predrag Bulatović i Branka Bošnjak, Civisa Srđan Pavićević i Socijalističke narodne partije Milosava Paunović.

“Radna grupa će u rad uključiti i predstavnike Ministarstva pravde, kao ovlašćene predlagače navedenog akta, kao i sve ostale zainteresovane subjekte”, navodi se u zaključcima sjednica Odbora koja je održana u ćetvrtak.

Odbor je na toj sjednici saslušavao ministra pravde Marka Kovača i predstavnike državnih institucija povodom izmjena tog zakona.

Odbor je pozvao Skupštinu da na današnjoj sjednici utvrdi predloženi dnevni red, a da nakon toga odredi pauzu, kako bi se dao prostor Radnoj grupi da razmotri predložena zakonska rješenja i kreira suštinska unapređenja teksta Predloga zakona.

Dodaje se da su na saslušanja iznijeti brojni kritički osvrti u odnosu na predložena rješenja i da se na taj način ispoštovao cilj i smisao parlamentarnog saslušanja, sa namjerom da se tekst suštinski unaprijedi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:47