/ Приказ потенцијалног рудника Брсково (ФОТО: РСЕ принтсцреен) - Приказ потенцијалног рудника Брсково (ФОТО: РСЕ принтсцреен)
21/03/2024 u 14:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

GI Zdravi Mojkovac: Građani i Vlada na istom putu

Odluka 44. Vlade Crne Gore da stavi etiku i građane ispred politike i interesa tajkuna na današnjoj sjednici predstavlja istorijski korak ka odgovornom upravljanju. Usvajanje odluke koja se odnosi na sporazumni raskid ugovora sa kompanijom jasan je signal da država cijeni svoje građane kao ključne nosioce suvereniteta, saopšteno je iz GI Zdravi Mojkovac.

Dodaju da usvajanje iste odluke sa opcijom koja se odnosi na davanje novog roka kompaniji da ispravi neispravljivu studiju vide kao vrijeme do jednostranog raskida ugovora i kao mogućnost da još jednom vidimo pokušaje lova u mutnom.

- Svaka čast građanima Mojkovca u borbi za Ustavom garantovano pravo na zdravu i bezbjednu životnu sredinu! Zahvaljujemo se svima koji nam pomažu u borbi, a naročito tihim herojima naše borbe.Zahvaljujemo premijeru Milojku Spajiću i ministru Saši Mujoviću i čitavoj Vladi na hrabrosti i poštovanju prema ljudima koji čine temelj naše zajednice i odolijevanju raznim pritiscima. Beskompromisna borba za opšte dobro je primjer kako lideri trebaju djelovati u interesu građana a ne u interesu koncesionara. Današnji dan slavimo kao uzlet etičkih vrijednosti, no svjesni smo da izazovi ne prestaju - ističe se u saopštenju.

Mujović: Raskid ugovora ako Tara Resources ne otkloni nedostatke

Sjutrašnji dan, kako ističu, nosi novi početak u nastavku bitke za transparentnost i odgovornost. Od Vlade očekujemo da što je moguće prije pošalje obavještenje koncesionaru o ove dvije opcije koje su usvojene, a od sudskih i istražnih organa očekujemo preispitivanje odgovornosti svih aktera koji su učestvovali u nezakonitim radnjama koje se tiču ovog ugovora.

- Ovom prilikom najavljujemo i tužbe jer smatramo da su upravo oni ti koji trebaju da plate za štetu nanijetu državi i građanima. Ističemo da ćemo budno motriti na svaki potez koji se odnosi na proces. Rudnika neće biti! - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 05:06