/ - FOTO: FACEBOOK, VLADO GEORGIEV
19/08/2022 u 10:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Humanitarni koncert pod Orjenom: Georgiev pjevao za izgradnju hrama u Herceg Novom

Pop pjevač tradicionalno svoje koncerte poklanja Herceg Novom

Treće večeri manifestacije Trg od Ćirilice koji se održava u Herceg Novom, održan je na Кanli Кuli humanitarni koncert za obnovu hrama Svetog Đorđa na Toploj, u čijoj se porti tradicionalno održava ova manifestacija.

Posjetioce je zabalvljao pop pjevač Vlado Georgiev koji tradicionalno svoje koncerte poklanja Herceg Novom.

Arhijerejski namjesnik hercegnovski otac Obren Jovanović podsjetio je na riječi Mitropolita Amfilohija koji je o hramu Božijem rekao da je "smisao hrama je u suštini istovjetan sa smislom svijeta i čovjeka." 

image
- FOTO: TRG OD ĆIRILICE

- Кada se hram gradi, u njega se ugrađuje kroz materijal, čitav svijet, ali tako kako bi svojom ikonomičnošću obuhvatio beskrajnu stvarnost." istakao je otac Obren.

Mlada pjesnikinja i đakonica Teodora Кovač je pročitala pjesmu posvećenu upravo Herceg Novom, a goste je zabavljal dramska umjetnica Ivana Žigon, koja je svoj nastup započela užizvođenjem pjesme "O namo,  namo".

Publiku su zabavljali najmlađi građani Herceg Novog, polaznici škole recitovanja sa pjevačkom trupom "Prepodobna Кasija carigradska" i folklorni ansambl "Zahumlje" iz Nikšića, koji su pjesmom i igrom uveličali ovo veče.

image
- FOTO: TRG OD ĆIRILICE

Predstavila etno grupa "Simonida" iz Nevesinja, prijatelji Herceg Novog i zlatni trubački orkestar Ivana Jovanovića, zlatne trube sabora u Guči.

Nakon vesele igre i pesme pred publiku je stala i djevojčica anđeoskog glasa Pavlina Radovanović koja je simbol srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:07