Instalacija računarske opreme / - MPNI
04/02/2024 u 15:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

IT timovi MPNI instaliraju računarsku opremu u crnogorskim školama

Predviđeno je opremanje 210 učionica i 2.020 kabineta u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori - saopšteno je iz MPNI

U toku je instalacija računarske opreme u školama u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

- Na osnovu ugovora potpisanog u novembru prošle godine, obezbijeđena je računarska oprema u vrijednosti od preko šest miliona eura. Predviđeno je opremanje 210 učionica i 2.020 kabineta u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori - saopšteno je iz MPNI.

IT timovi, juče i danas, instaliraju računarsku opremu u školama na Cetinju i u Danilovgradu.

- Kada je u pitanju Cetinje oprema se instalira u JU OŠ „Lovćenski partizanski odred” (računarska učionica: 16 računara, TV 65 inča, multifunkcionalni štampač, učionice: 15 računara, 15 TV-a 65 inča i tri laptopa), JU OŠ „Njegoš” (u računarskoj učionici je instalirano 16 računara, TV 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok su učionice opremljene sa 16 računara, 16 TV-a 65 inča i 4 laptopa), Srednja likovna škola „Petra Lubarda”(16 računara, TV 65 inča i mutifunkcionalni štampač su u računarskoj učionici a u ostalim učionicama su instalirana 3 računara, 3 TV-a 65 inča i jedan laptop) i JU Gimnazija, Cetinje (računarska učionica 16 računara, TV 65 inča i multifunkcionalni štampač a učionice su dobile 3 računara, 3 TV-a 65 inča i dva laptopa) - navode iz ministarstva.

image

Instalacija računarske opreme

- MPNI

Kako ističu, danas je počela instalacija računarske opreme i u školama u Danilovgradu.

- Računarima, laptopovima, multifunkcionalnim štampačima i projektorima, biće opremljene Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš” (16 računara, TV 65 inča, multifunkcionalni štampač, učionice: 3 računara, 3 TV-a 65 inča i 3 laptopa), JU OŠ „Njegoš“ u Spužu (16 računara, TV 65 inča i multifunkcionalni štampač za računarsku učionicu a u ostalim učionicama će biti instalirano po 11 računara i TV-a i 4 laptopa), JU OŠ „Vuko Jovović” (za računarsku učionicu su obezbijeđena 132 računara, 2 TV-a 65 inča i dva multifunkcionalna štampača, dok će u ostalim učionicama biti instalirano po 18 računara i televizora i 6 lapotopova), JU OŠ „Milosav Koljenšić” (računarska učionica 3 računara, TV 55 inča i multifunkcionalni štampač, učionice: 4 računara i 4 televizora i jedan laptop) i JU OŠ „Blažo Mraković” (učionice: 5 laptopova, 4 projektora i jedan multifunkcionalni štampač). Područna jedinica JU OŠ „Vuko Jovović” - „Marko Lakić” dobila je tri računara i tri televizora 55 inča, područna jedinica „Miladin Perović” dva laptopa i dva projektora koliko i područna jedinica „Vlajko Brajović”. U područnoj jedinici JU OŠ „Njegoš” u Novom Selu, biće instalirana dva laptopa i dva projektora. Po jedan laptop i projektor dobiće i dvije područne jedinice JU OŠ „Milosav Koljenšić” u Kujavi i Mijokusovićima - navode iz MPNI.

Cilj Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija je, kako su istakli, da se stvore uslovi za kvalitetno obrazovanje mladih koje ima snažan uticaj na njihovu budućnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 13:28