HN / - M.MIRJANIć
04/02/2023 u 22:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jaka bura na Primorju: U Ulcinju bor blokirao put, u Kotoru gorjela šuma, na budvanskoj školi oštećen krov

Na teritoriji cijelog Ulcinja nema struje, kao i u dijelu opštine Herceg Novi. Nevrijeme je uzrokovalo i potapanje broda u Tivtu, ali i oštećenje krova budvanske škole, te izazvalo štetu na vozilima

Nevrijeme koje je pogodilo našu državu donijelo je nevolje u primorskim opštinama - od Herceg Novog do Ulcinja. Na teritoriji cijelog Ulcinja nema struje, kao i u dijelu opštine Herceg Novi. Nevrijeme je uzrokovalo i potapanje broda u Tivtu, ali i oštećenje krova budvanske škole, te izazvalo štetu na vozilima. Osim nestanka struje u Ulcinju, u mjestu Vladimir pao je bor zbog čega su intervenisali vatrogasci. I njihove kolege iz Kotora imale su posla, jer je izbio požar u jednom selu u Donjem Grblju.

(VIDEO) Herceg Novi: Jaka bura lomi drveće, dio opštine bez struje

Komandir Službe zaštite i spašavanja Ulcinj Abdul Nimanbegović potvrdio je da je cijeli grad bez struje i da se čeka ekipa iz Podgorice. Naveo je da duva jak vjetar, te da je jedno stablo oboreno u mjestu Vladimir.

- Pao je jedan bor i blokirao put. Naše ekipe su izašle na teren i drvo je uklonjeno, naveo je Nimanbegović.

Zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Kotor, Eduard Kovačić saopštio je da je danas oko 18:00 izbio manji šumski požar u selu Lješevići, u Donjem Grblju, a ekipe su brzo intrvenisale i ugasile ga. 

Materijalna šteta usljed jakog vjetra nastala je i u Budvi, kada je vjetar odnio krov sa Srednje mješovite škole "Danilo Kiš". Osim toga, prevrnut je i kamion na zaobilaznici, i kao u drugim gradovima na Primorju više stabala je polomljeno.

Službenici policije su večeras zatvorila put Budva - Kotor kroz tunel Mogren zbog toga što je na magistralu kod Seoca pao kran na kolovoz.

Nevrijeme nije zaobišlo ni Bar, a u tom gradu izbio je i požar. Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar lokalizovali su požar koji je oko 18 sati izbio na livadi u naselju Čeluga i prijetio da se zbog vjetra proširi.

U Baru vjetar duva skoro 100 kilometara na sat

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:10