Ministarka Jakšić Stojanović sa predstavnicima Studentskog parlamenta / - MPNI
17/11/2023 u 22:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jakšić Stojanović sa predstavnicima Studentskog parlamenta: Neophodno usvajanje Zakona o visokom obrazovaju

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija sa studentima ratgovarala o izgradnji novog studentskog doma u Podgorici, uspostavljanju studenskog servisa i unapređenju praktične nastave

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić Stojanović, primila je danas predstavnike Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore povodom Međunarodnog dana studenata i sa njima razgovarala o položaju studenata, uslovima studiranja, kao i modelima za rješavanje brojnih problema i izazova u oblasti sa kojima se suočava studentska populacija.

 Posebna pažnja bila je posvećena izgradnji novog studentskog doma u Podgorici i unaprjeđenju kvaliteta uslova u postojećim smještajnim kapacitetima, uspostavljanju studenskog servisa po ugledu na brojne zemlje EU, kao i unaprjeđenju kvaliteta praktične nastave. Takođe je ukazano i na neophodnost usvajanja Zakona o visokom obrazovaju i pristupanju procesu rangiranja univerziteta.

Ministarka je istakla da je jako važno uspostaviti intenzivnu i kontinuiranu saradnju između resornog ministarstva i Studentskog parlamenta kako bismo, uz aktivno učešće relevantnih aktera,  zajednički radili na savladavanju svih izazova i unaprjeđenju kvaliteta visokog obrazovanja u svim segmentima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:40