/ foto: ivan petrović
15/01/2023 u 13:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lakušić: I dalje se nelegalno eksploatiše šljunak u koritu Morače

Više osoba privedeno je u subotu zbog nelegalne eksploatacije šljunka, nakon što su radnici Tehnoputa, iako je stavljen službeni pečat na bazu, nastavili sa nelegalnim aktivnostima na lokaciji Cijevna

Pohvalno je što je spriječeno premještanje asfaltne baze Tehnoputa, ali nelegalne separacije jutros nesmetano rade, saopštio je predsjednik Odobra direktora preduzeća Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Zoran Lakušić.

Više osoba privedeno je u subotu zbog nelegalne eksploatacije šljunka, nakon što su radnici Tehnoputa, iako je stavljen službeni pečat na bazu, nastavili sa nelegalnim aktivnostima na lokaciji Cijevna.

- Pohvalno je što je spriječeno premještanje asfaltne baze Tehnoputa, ali nelegalne separacije jutros nesmetano rade- naveo je Lakušić na Fejsbuku.

On je kazao da je država trebalo da sprovede zakone znatno ranije, da procesuira lica koja, kako je rekao, i danas kradu državno dobro, uništavaju životnu sredinu, uzurpiraju državno zemljište.

- Država ima sve mehanizme da sruši nelegalne separacije, da konfiskuje mašine kojima se vrši krivično djelo i procesuira odgovorne i naplati štetu- istakao je Lakušić.

On je rekao da se i dalje nelegalno eksploatiše šljunak i pijesak i da za to još nema adekvatnih sankcija. Prema riječima Lakušića, potrebno je da se zajedničkim snagama uklone separacije i prekine nelegalna eksplotacija šljunka.

-I najzad stane na kraj devastaciji čije su posljedice pogubne po životnu sredinu, izvorište Bolje sestre i naravno, po vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja, na čije uspješno funkcionisanje se oslanjaju i prihodi ostvareni od ljetnje turističke sezone- zaključio je Lakušić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:25