/ - FOTO: VLADA
13/05/2023 u 13:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Leitner pisao Abazoviću: Zahvaljujem na podršci za realizaciju projekta žičare Kotor-Lovćen

Detaljno sam informisan o ključnoj podršci Vlade Crne Gore, posebno Vas lično, u razvoju našeg zajedničkog projekta - izgradnje žičare Kotor - Lovćen, istakao je Leitner u obraćanju

Martin Leitner predstavnik kompanije “Leitner” partner na projektu žičare Kotor- Lovćen, u obraćanju upućenom predsjedniku Vlade dr Dritanu Abazoviću izrazio zadovoljstvo zbog skorog puštanja u rad žičare Kotor - Lovćen. 

- Detaljno sam informisan o ključnoj podršci Vlade Crne Gore, posebno Vas lično, u razvoju našeg zajedničkog projekta - izgradnje žičare Kotor - Lovćen. Zahvaljujem Vam  na tom- istakao je Leitner u obraćanju. 

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom što će, zajedno sa premijerom, 13. jula, na Dan državnosti Crne Gore pustiti žičaru u rad.

Podsjećamo, projekat žičare se realizuje u sklopu privatno-javnog partnerstva između Vlade Crne Gore i konzorcijuma kojeg čine podgorička firma „Novi Volvoks“ i italijanska kompanija „Leitner“. 

Žičara će biti duga oko 3.900 metara, početna stanica biće na lokalitetu Dub, u Kotoru, a do Lovćena će se stizati za 11 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. oktobar 2023 03:29