/ - Фото: НТО
09/12/2021 u 14:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мађарски туроператори заинтересовани да уврсте Црну Гору у програме путовања

Претходних дана они су имали прилику да обиђу атрактивне туристичке локалитете и хотеле у Подгорици, Колашину, Тивту, Будви, Котору и Цетињу, док ће данас посјетити Херцег Нови.

Туроператори из Мађарске који тренутно бораве у студијској посјети Црној Гори, у организацији Националне туристичке организације, веома су задовољни понудом наше земље и планирају да у наредном периоду уврсте Црну Гору у своје програме путовања. 

Претходних дана они су имали прилику да обиђу атрактивне туристичке локалитете и хотеле у Подгорици, Колашину, Тивту, Будви, Котору и Цетињу, док ће данас посјетити Херцег Нови. 

Национална туристичка организација синоћ је у Будви организовала пословну Б2Б радионицу за туроператоре из Мађарске и туристичку привреду Црне Горе. На радионици је, осим представника мађарских туроператора Будавáр Тоурс, Харис Травел, Утазом.цом и 1000 ÚТ присуствовало око тридесет хотела и агенција из Црне Горе. 

Представница хотела Аурел из Подгорице, Ивана Мићковић, казала је да су њихови први утисци да су туроператори из Мађарске веома заинтересовани за рад у Црној Гори и да очекују значајнији долазак туриста из Мађарске у наредном периоду. 

Посебно су заинтересовани за групне аранжамане током јесени, док је један од туроператора веома заинтересован да ради индивидуалне аранжмане за црногорску обалу, казала је Мићковић. 

Представница агенције Тренд Тревел из Херцег Новог, Александра Петронијевић, казала је да су веома задовољни са реализацијом читавог догађаја. 

Сваки састанак је био јако конструктиван, пријатан и пун корисних информација. Сматрам да је ангажовање НТО-а по питању Б2Б састанака на веома високом нивоу и свидјело нам се  што смо сви имали довољно простора да разговарамо о значајним темама са туроператорима из Мађарске. Очекујемо да ћемо након овога започети дугорочну сарадњу са партнерима из Мађарске, истакла је представница агенције Тренд Травел. 

Бригитта Балсаи из агенције Авиарепс из Мађарске која прати ову студијску групу, казала је да је радионица била веома корисна, те да су мађарски туроператори веома задовољни што су имали прилику да одрже састанке са значајним бројем агенција и хотела из Црне Горе. 

Имајући у виду паднемију корона вируса, регионална сарадња је веома важна, и ту постоји велики потенцијал за сарадњу између Црне Горе и Мађарске. Мађари не познају толико Црну Гору и желимо да им прикажемо ову земљу као занимљиву туристичку дестинацију. Очекујем да порасте број туриста из Мађарске који ће посјетити Црну Гору у будућем периоду, посебно имајући у виду да током љетњих мјесеци имамо директне летове из Будимпеште ка Подгорици, посредством компаније Wизз Аир. Заиста се радујемо будућој сарадњи са Црном Гором, казала је Балсаи. 

Представница туроператора Харис Травел  Нóра Верес захвалила  се на организацији Б2Б догађаја и истакла да је био веома користан за њих. 

Драго ми је што смо имали прилику да се састанемо са потенцијалним партнерима из Црне Горе. Очекујем да ћемо у наредном периоду остварити конкретну сарадњу и да ћемо довести госте из Мађарске у Црну Гору, казала је Верес. 

Национална туристичка организација у претходном периоду интензивирала је промотивне активности у Мађарској у циљу повећавања видљивости и присуства Црне Горе као туристичке дестинације на овом тржишту. Током октобра, делегација Црне Горе, коју су чинили представници НТО, локалних туристичких организација и туристичке привреде,  на челу са директорицом др Аном Трипковић Марковић учествовала је на мађарском Ароунд Тхе Wорлд Ливе Роадсхоw-у. Том приликом, кроз презентације, радионице и наградне игре понуда дестинације је представљена туристичкој привреди Мађарске у четри града и то  Ђеру, Будмпешти, Дебрецину и Сегедину. 

Студијска посјета туроператора из Мађарске реализује се уз подршку националне авио компаније Аир Монтенегро, хотела Бианца Спа & Ресорт и локалних туристичких организација Цетиња, Котора, Херцег Новог и Тузи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:04