Vladimir Martinović / - RTCG
05/02/2024 u 12:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Martinović: Zaštitićemo zaposlene i pronaći "krtice" u Nacionalnim parkovima

Nastojaće da unaprijede materijalno-tehnička sredstva kako bi zaposleni koji obavljaju svoj posao časno, odgovorno, pošteno i humano mogli da rade u boljim uslovima, kaže direktor NPCG

Direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Vladimir Martinović poručio je da će to JPNPCG preduzeti sve mjere kako bi zaštitili svoje zaposlene. On je na konferenciji za medije kazao da će od tužilaštva tražiti pomoć u pronalaženju “krtica” u njihovim redovima i na taj način sankcionisati praksu koja se sprovodila u prethodnom periodu.

Martinović je istakao da ovo nije prvi put da su nadzornici NP napadnuti. 

- Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore neće posustati, već će u budućnosti snažno djelovati, preduzimajući sve potrebne mjere kako bi prije svega zaštitili svoje zaposlene i obranili prirodna bogatstva koja su nam povjerena na čuvanje - kazao je on na konferenciji za novinare.

U NPCG presušili milionski računi?

Nastojaće da unaprijede materijalno-tehnička sredstva kako bi zaposleni koji obavljaju svoj posao časno, odgovorno, pošteno i humano mogli da rade u boljim uslovima.

- Iniciraćemo jačanje službenih kapaciteta pripadnika službe zaštite i očekujemo punu podršku države i nadležnih institucija - poručio je on.

Martinović: Nacionalni parkovi nemaju problem sa finansijama

Istakao je da je neophodno ulaganje u kadar, ne samo u službi zaštite Skadarskog jezera, već u svim službama zaštite u svim parkovima, kako bi se ovaj problem riješio.

- Ne bežimo ni od odgovornosti za zaposlene, zbog čega ćemo od tužilaštva tražiti pomoć u pronalaženju “krtica” u našim redovima i na taj način sankcionisati praksu koja se sprovodila u prethodnom periodu - poručio je Martinović.

Novinar “Dana” odgovorio direktoru Nacionalnih parkova: Providni trikovi ne daju rezultate

Iskoristio je priliku da obavijesti cjelokupnu crnogorsku javnost da milioni sa računa nacionalnih parkova Crne Gore nisu presušili.

- I da još jednom istaknem da preduzeće nije u finansijskoj krizi - zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:06