Jakov Milatović / Kabinet predsjednika
03/04/2024 u 20:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Univerzitet Crne Gore je intelektualno jezgro našeg društva

Univerzitet Crne Gore od svog osnivanja predstavlja intelektualno jezgro našeg društva, a Studentski parlament kroz dvije decenije postojanja predano je radio da se glas studenata čuje i njihovi interesi dodatno afirmišu, kazao je Jakov Milatović, predsjednik države.

On je prisustvovao svečanosti povodom 20 godina postojanja Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

image
Kabinet predsjednika

- Studentski parlament predstavlja srce svakog univerziteta i da je on platforma za izražavanje ideja onih koji puno znaju, daleko vide i kritički misle - kazao je Milatović.

Dodao je da je parlament u prošlosti aktivno oblikovao put razvoja Univerziteta i društva, istakavši da su njihove inicijative široko prepoznate i uvijek rado prihvaćene jer im je cilj da prošire vidike i nadahnu znanjem.

image
Kabinet predsjednika

Takođe, ukazao je na važnost uloge profesora i mentora koji su studente inspirisali, vodili i podržavali, dodajući da su njihova vizija i predanost bili neizmjerno važni za razvoj Parlamenta i njegovu transformaciju u snagu koja oblikuje sadašnjost i kreira budućnost.

image
Kabinet predsjednika

- Današnji jubilej podsjetnik je na obavezu da studentima budemo podrška na putu borbe za studentska prava jer je to borba za izvrsnost, umnost i pravednost, ali i za ostanak mladih ljudi u našoj zemlji - istakao je predsjednik.

Studenti sa ministrima o obrazovanju i usavršavanju

Poručio je da su znanje i kritička misao najveći kapital svakog pojedinaca i jedina osnova na kojoj se gradi prosperitetno društvo jednakih šansi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:02