Ministar Dukaj u posjeti Izraelu / - MINISTARSTVO
16/09/2022 u 09:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar Dukaj u posjeti Izraelu: Podrška i saradnja u sajber bezbjednosti

Ministar Dukaj je obavijestio Peretza o nedavnim sajber napadima na vladinu digitalnu infrastrukturu i o aktivnostima koje se, u saradnji sa partnerskim državama, preduzimaju na otklanjanju posljedica

Predsjednik UO državne izraelske kompanije IAI (Israel Aerospace Industries) i bivši potpredsjednik Vlade i ministar u nekoliko mandata i resora Amir Peretz primio je danas u sjedištu ove kompanije, delegaciju Crne Gore, koju predvodi ministar javne uprave Marash Dukaj.

image

Ministar Dukaj u posjeti Izraelu

- MINISTARSTVO

Peretz je upoznao delegaciju Ministarstva javne uprave o djelatnosti ove najveće izraelske kompanije koja zapošljava preko 85 hiljada ljudi i koja se bavi, između ostalog, i pitanjima digitalne bezbjednosti.

- Ministar Dukaj je obavijestio Peretza o nedavnim sajber napadima na vladinu digitalnu infrastrukturu i o aktivnostima koje se, u saradnji sa partnerskim državama, preduzimaju na otklanjanju posljedica.

Naglasio je da su iskustva, oprema i znanje kojima raspolaže Država Izrael od velike koristi Crnoj Gori u prevenciji sličnih incidenata - navodi se u saopštenju.

Peretz je izrazio spremnost Izraela da pomogne Crnoj Gori u narednom periodu.

Nakon sastanka, delegacija Crne Gore je obišla digitalni centar IAI, kao i odjeljenje za cyber bezbjednost i odbranu, kojom prilikom je održana i prezentacija o potencijalima i resursima koje Država Izrael posjeduje u ovoj, za Crnu Goru,  izuzetno važnoj oblasti.

- Tokom zvanične posjete Izraelu ministar Duka se sastao u Jerusalimu, sa Jakovom Haguelom, predsjednikom Svjetske cionističke organizacije i tom prilikom, uz počasti, položio vijenac na grob Teodora Hercla, tokom ceremonije koja se na brdu Hercl organizuje za najviše predstavnike država i vlada - saopšteno je iz Dukajevog resora.

U društvu uvaženog domaćina, ministar Dukaj je obišao Aleju velikana, gdje počivaju bivši predsjednici, predsjednici skupštine i predsjednici vlada Države Izrael.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. jun 2023 06:26