MVP osnovalo sindikat / SRĐA BOLJEVIĆ
04/07/2023 u 17:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore osnovalo sindikat

Sindikalna organizacija Ministarstva vanjskih poslova osnovana je s ciljem zaštite i unapređenja profesionalnosti i stručnosti diplomatske profesije, posebno pri odlučivanju o zapošljavanju, raspoređivanju i napredovanju u službi, naveli su iz Izvršnog odbora Sindikalne organizacije

Sindikalna organizacija Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore osnovana je danas, 4. jula 2023. godine, odlukom Osnivačke skupštine. Ovo je ujedno i prvi ovakav oblik organizovanja zaposlenih u Ministarstvu vanjskih poslova, navodi se u saopštenju.

- Sindikalna organizacija Ministarstva vanjskih poslova osnovana je s ciljem zaštite i unapređenja profesionalnosti i stručnosti diplomatske profesije, posebno pri odlučivanju o zapošljavanju, raspoređivanju i napredovanju u službi. U tom kontekstu, Sindikalna organizacija će se zalagati za dosljedno sprovođenje Zakona o vanjskim poslovima te raditi na unapređenju i zaštiti položaja, prava i obaveza zaposlenih u Ministarstvu, u prvom redu karijernih diplomata, uz uvažavanje specifičnosti diplomatske profesije i izazova u predstavljanju i zastupanju interesa Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Za predsjednika Sindikalne organizacije izabran je Miloš Nikolić, diplomata sa dugogodišnjim iskustvom, kao i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, koji će kreirati i sprovoditi aktivnosti u pravcu realizovanja ciljeva koji su definisani Statutom. 

Na Osnivačkoj skupštini je usvojena Odluka o pristupanju Sindikalne organizacije Ministarstva vanjskih poslova u Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore, odnosno u Savez sindikata Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:08