Дома здравља Бар / - Баринфо
08/06/2022 u 10:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство здравља: Најоштрије осуђујемо напад на докторку из Бара

Очекујемо да ће надлежне институције предузети све законом расположиве мјере како би заштитили лични и професионални дигнитет и обезбиједили сигурност на радном мјесту свих запослених у здравственом систему Црне Горе, наводе из овог ресора

Министарство здравља најоштрије осуђује сваки облик насиља над здравственим радницима, па и недавни напад на др Бранку Пурлију, из Дома здравља Бар. За недолично понашање појединаца не постоје изговори, нити смије постојати намјера да се релативизују овако непримјерени поступци. 

- Недопустиво је да здравствени радници, који обављају изузетно тежак и одговоран посао, буду изложени нападима, увредама и физичким насртајима несавјесних грађана. Очекујемо да ће надлежне институције, и у конкретном случају, али и генерално, предузети све законом расположиве мјере како би заштитили лични и професионални дигнитет и обезбиједили сигурност на радном мјесту свих запослених у здравственом систему Црне Горе - наводе из овог ресора.

Наводе да ће се Министарство здравља категорично и одлучно борити да сви здравствени радници буду заштићени у сваком смислу, али у тој борби нам је неопходна помоћ цјелокупног друштва, од одговорних  институција до грађана као крајњих корисника здравствених услуга или било којих учесника друственог живота. 

- Циљ нам је да се ове немиле сцене више никада не понове и да се здравственим радницима омогући да достојанствено живе и професионално и квалитетно обављају свој посао, за добробит свих грађана - наводи се у саопштењу Министарства здравља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 22:47