/ - DUSAN DRAGOVIC
22/03/2023 u 14:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Montefarm: Sporne BSG vakcine odmah povučene iz upotrebe

MONTEFARM je istog dana, 15.03.2023., prvo usmenim putem, a potom i elektonskom poštom obavijestio sve JZU da odmah povuku iz upotrebe spornu seriju

Iz Montefarma su se oglasili povodom informacije o spornoj vakcijni  BCG proizvođača TORLAK-Beograd.

-Povodom informacije koja se danas pojavila u regionalnim medijima, a u vezi sa povlačenjem sprone serije br.2710882 vakcine BCG proizvođača TORLAK-Beograd, kako bismo precizno i jasno informisali roditelje i javnost uopšte, izdajemo sljedeće saopštenje:Proizvođač TORLAK-Beograd je seriju 2710822 povukao iz upotrebe zbog kako je u opozivu navedeno potencijalnog odstupanja u proizvodnji te da očekivani imunski odgovor kod izuzetno malog broja pacijenata može biti nepotpun- navode u saopštenju.

Povlače se Torlakove BCG vakcine

Dodaju da zvanični uvoznik vakcine BCG- Glosarij d.o.o. istog dana 15.03.2023.godine nakon što je primio od TORLAK-a hitan opoziv sporne serije koja je uvezena u Crnu Goru, proslijedio isti MONTEFARM-u kao distributeru navedene vakcine.

-Postupajući po navedenom obavještenju, MONTEFARM je istog dana, dakle 15.03.2023.godine, prvo usmenim putem, a potom i elektonskom poštom obavijestio sve JZU u kojima se vrši imunizacija da odmah povuku iz upotrebe spornu seriju i vrate je u naše skladište, što je i učinjeno- zaključuju iz Montefarma.

             

                                                                                                                                

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 17:19